LIFETASTIC Patisserie📍元朗朗日路9號形點I2樓2065號舖繼上次食過兩款奇特口味嘅蛋糕,今次我同朋友一齊試咗呢款無咁伏嘅蛋糕,仲係節日限定嘅添,算係幫呢間餅店平反一下![ 價錢 Price] 💰$85日本柚子朱古力蛋糕 🍊🍫🍰有食過朱古力蛋糕嘅都知,要揀到一款甜度適中、唔會太膩嘅朱古力蛋糕係一件難事。好多時朱古力味會太甜太假,有陣時又太苦太膩,但呢款朱古力蛋糕嘅甜度恰到好處,佢用嘅朱古力偏濃,苦中帶甜,好啱我口味!蛋糕面擠咗朱古力忌廉,口感輕盈;佢哋特別用柚子同白朱古力做咗兩層夾心,果香好清新,同濃厚嘅朱古力互補,唔會食到好頸渴,加埋用朱古力brownie做嘅餅底,真係估佢唔到又幾好食!讚咗咁多,點解都係拎唔到五粒星呢?原因好簡單,就係加入柚子原意係想用佢嘅酸甜味中和返濃濃嘅朱古力味,但我哋食到呢件柚子就有少少苦澀味,如果冇嘅,就真係可以拎到五粒星啦!試過呢次期間限定嘅,又對佢哋嘅蛋糕多番啲信心,唔知下次又有啲乜嘢新奇限定口味嘅蛋糕呢?
LIFETASTIC Patisserie
📍元朗朗日路9號形點I2樓2065號舖