2021-08-16 480 瀏覽
最近筲箕灣形薈多左好多餐廳,身為筲箕灣之友,當然梗係去試下啦新野,就係呢間Dirty Skillet,店內超多靚靚打卡位,有好靚嘅壁畫,仲有以旋轉木馬為主題的超靚卡位。環境靚之餘,當然要住得舒服先吸引到我:坐底帶返個圍巾先~鮮蝦薯仔蛋沙律蝦肉新鮮肉爽鮮甜,同薯仔蛋沙律mix 埋一齊食好開胃。 蒜蓉牛油焗蠔蒜蓉牛油焗出黎超香口,雖然有牛油,但入口唔會好油而係食到肉汁觧味, 焗時時間恰到好處。 Dirty Burger超大份,非常足料嘅burger ,肉質鮮味,配埋薯條非常滿足🥰熔岩芝士洋蔥餡餅一見個到賣相, 非常吸引我~勁大個,撕開餡餅入面有D 好juicy 的芝士汁,好好味,好似食芝士火鍋feel 。  黎到點可以唔叫野飲呢,我地嗌左 Berry Twist Float成份有Blueberry, Cranberry 混合梳打,再配上雲呢拿雪糕 Pineapple Hat打咭之選,非常推薦,入口清新, 有一大塊新鮮菠蘿,配上雪碧,及菠蘿汁,好Fresh 的感覺 最後加多個甜品梳乎厘奄列好鬆軟但又不是全部空氣感,同一般梳乎厘不同,而且蛋味極香濃,真心推介

環境靚之餘,當然要住得舒服先吸引到我:
坐底帶返個圍巾先~

鮮蝦薯仔蛋沙律

蝦肉新鮮肉爽鮮甜,同薯仔蛋沙律mix 埋一齊食好開胃。

Dirty Burger

熔岩芝士洋蔥餡餅

黎到點可以唔叫野飲呢,我地嗌左

Pineapple Hat

Pineapple hat