2023-09-18 190 瀏覽
同老婆諗住放假去食好少少,上網睇個招牌卡邦尼賣相用料唔錯,因為有foodie介紹過驚多人,特登book左位去去到點左個卡邦尼、龍蝦汁虎蝦長通粉同一杯蝶豆花,因無長通粉轉左寛扁麵,寛扁麵先上菜,由廚房直接出菜,比錯左隔離枱,對方話冇叫先拎番黎,寛扁麵未完全煮熟,有幾條個芯仲係硬同成口粉,兩隻虎蝦有一隻有雪味,龍蝦汁似百德阿姨茄汁,10分鐘後出卡邦尼又係比左隔離枱,今次對方有叫就放低左,隔離枱望落相當肚餓馬上開餐,想叫都叫唔切,對方剛坐低5分鐘就有得食,同店員反映對方都立即跟進,但見廚房出完一個又一個卡邦尼都未出我地果個,最後坐左40分鐘,自己個唔熟麵都食完,兩個人你眼望我眼,店員見到衝入廚房,聽到廚房好大聲講"出緊啦!",最終45分鐘終於出到一碟卡邦尼,原來都係寛扁麵,都係有煮唔熟,隻蛋係好好食,但諷刺既係隻蛋唔駛煮,同埋杯蝶豆花一直冇黎到,check番單原來落漏左,索性由佢,反正已經好失望原本由期待到失望,雖然係似乎近年cafe常態,但今次落差太大需要寫番個評論,店舖環境乾淨但超大油煙,服務正常但錯誤處理太差,本人都係做服務業,竟然放棄一個客去掩飾錯誤,作為飲食同服務業咁做係最最最差勁

原本由期待到失望,雖然係似乎近年cafe常態,但今次落差太大需要寫番個評論,店舖環境乾淨但超大油煙,服務正常但錯誤處理太差,本人都係做服務業,竟然放棄一個客去掩飾錯誤,作為飲食同服務業咁做係最最最差勁,加上價格頗貴又冇相應質素,絕對唔推介嘗試
2023-09-18