2022-12-05 661 瀏覽
相比幸X Pancakes, 個人比較偏心Flipper’s, 其實班戟質素差無幾, 但Flipper’s的飲品選擇較多, 每次都好期待一份原味班戟加一杯椰子Frappe, 係邪惡但勁滿足🤭唔講都唔知原來除咗班戟以外, 都有all day brunch menu, 不過好似要視乎人手同供應, 佢哋的確成日唔夠人, 記得上次幫襯, 全場得一個waiter, 由落單, 收錢, 出菜, 收碟, 清潔全部一腳踢😵嗰日仲係星期日, 全場full之餘仲好長龍排緊隊等位, 服務還可以, 起碼無黑口黑面話說灣仔區都食到悶悶地, 行遠D去希慎呢間Flipper’s睇吓呢日lunch有乜嘢食, 如果得pancake, 最多咪上去food court….咁飯後甜品可以再落去食過嘛🤗🤗🤗Lunch得小貓三四, 難怪, 人地主打係tea time, 班戟做lunch嘅人唔係無, 唔多囉😝可能唔太忙所以有all day brunch可以order, 我地3個分別order左1. 半熟蛋三文治🥪 2. 煙肉奄列全日早餐🥓同埋 3. 法式白汁芝士火腿太陽蛋三文治🥪價錢由$88-118, 熱飲加$12, 凍飲$20總括

價錢由$88-118, 熱飲加$12, 凍飲$20
總括呢講, 呢個All day brunch中規中矩啦, 份量一般足夠咋, 好似我個半熟蛋三文治就比較細份, 食完好似冇食過咁, 而且等待時間實在太長了, 超過30分鐘🙄 講到飲品方面, 我哋試左芒果珍珠奶茶, 其實幾好味, 唔太甜, 加$20係抵嘅!

差唔多食到2:30, 開始人多啦, 都明白點解午餐冇乜人嚟食, 我哋下次再嚟都應該係食班戟啦😬
All day brunch 唔係話唔好食, 不過試過就算喇😅