第3次到訪Niku Niku,因為之前兩次都覺得太好食,所以冇食一年,決定又再黎,由於二人前最抵食,所以又係叫咗呢個set先上咗碟柚子汁醃蘿蔔,酸酸甜甜咁幾開胃之後就係前菜蕃茄沙律,有成個蕃茄同唔少生菜,芝麻醬好夠下一樣係泡菜拼盤,有青瓜、甘筍絲、黃芽白、蘿蔔跟住就到海膽生牛肉,海膽好鮮甜,完全冇怪味,牛肉牛味好重,配埋海膽同刺身豉油一齊食好正之後係火炙生和牛片,配上香蔥、洋蔥同個汁,完全帶得出和牛嘅香味,而且肉質仲好嫩黎到主菜特選和牛5部位燒肉拼盤,有職員會負責燒,確保唔會破壞咗啲靚牛,佢會肥瘦肥瘦咁間住黎燒,等我覺得唔會咁膩,我最欣賞係和牛柳肉中部,因為肉質最嫩滑!食完燒肉就到和牛尾湯麵,湯底牛味好濃,麵質彈牙,雖然份量望落唔多,但食完已經夠哂飽最後係甜品芝麻雪糕配紅豆白玉,食完好滿足第3次黎水準依然咁高,一定再有下次

先上咗碟柚子汁醃蘿蔔,酸酸甜甜咁幾開胃

之後就係前菜蕃茄沙律,有成個蕃茄同唔少生菜,芝麻醬好夠

下一樣係泡菜拼盤,有青瓜、甘筍絲、黃芽白、蘿蔔

最後係甜品芝麻雪糕配紅豆白玉,食完好滿足

第3次黎水準依然咁高,一定再有下次
$1006.5 (晚餐)