一直ᑲ᥆᥆kmᥲrk左好耐📝終於黎試呢間韓國柑橘ᥴᥲ𝖿ᥱ 餐廳以濟州特產的柑橘做主題🍊大部分菜式都見到柑橘蹤影😂裡面有一棵柑橘樹好療癒😍員工仲戴住頂橘子帽好可愛🤭韓國蜆肉紫蘇飯🍛蜆肉用韓辣醬醃製,份量佔左1/4隻碟,目測接近有50隻🤩,炒飯加入紫蘇葉及芝麻粒帶出獨特味道,而且粒粒分明有咬口,每啖飯拌入蜆肉一齊食,食落辣辣地香濃惹味,伴碟仲有少許沙律菜🥗及一件柑橘🍊初夏開心果窩夫🧇表面鋪滿好多新鮮士多啤梨片🍓及開心果碎,仲有薄荷葉及食用花做點綴,窩夫🧇外層香脆內裡鬆軟,切開中間有開心果醬超有驚喜🤩,味道更突出,鮮忌廉口感綿密但食到尾有點膩的感覺,適合同朋友一齊分享好飽肚🫄濟州柑橘乳酪🍊造型好搶眼🤩,用來打卡非常іgᥲᑲᥣᥱ💯,杯上放左一個被挖空的柑橘🍊做裝飾,幾乎每張枱都有叫🤭,果肉香甜的柑橘汁,混合酸酸甜甜的乳酪,飲落好清新解渴👍凍柑橘湯力咖啡🍹底層充滿果肉的柑橘汁🍊,混合湯力咖啡☕,飲落有少少甘香帶點微酸,較易入口,適合唔飲得好苦但又想飲啡的人試😂,食完甜品再飲返啖咖啡可以減低膩感😊
一直ᑲ᥆᥆kmᥲrk左好耐📝
終於黎試呢間韓國柑橘ᥴᥲ𝖿ᥱ