2022-07-09 129 瀏覽
尋日同事話呢間嘅泰式串燒幾好味,所以今日就落黎買,入到去想叫份午市套裝(本人返夜班通常都遲食飯),大概17:50分左右就去到櫃檯度,可以話係完全冇人打算理我,見到所有侍應都係度同一位外賣員嘈緊交,八卦聽咗一陣發現大概就係嘅外賣員係度等咗好耐,呢間野嘅廚房都唔比佢嘢咁。過咗一陣我眼見所有侍應都係度處理緊外賣員單嘢🫠我企係櫃檯度好似隱形人咁比人忽視,我都開始懷疑自己究竟係咪企錯位,忍不住問行過嘅侍應:「其實外賣究竟係咪係呢度落單架?」個侍應叫我等。終於有人打算幫我落單了,我就同收銀度講我想要午市套餐,點知收銀嗰個人都係唔放過嗰個外賣員,我講到一半佢又返去同外賣員嘈交😹等到佢哋返黎之後,我終於講完我想講嘅嗰句嘢,點知收銀同我講:「唔好意思呀,而家係18:02分,我哋午市套餐淨係著到六點鐘咋!」我真係多謝晒你呀,我喺度企咗10分鐘係咪真係冇人見到我架🫠不過其實唔緊要嘅,我就要咗份一人餐(如圖),返到屋企打開真係o曬嘴份慢燒豬頸肉拼雞肉一睇就知係事前整定,因為個豬頸肉根本就唔係熱嘅🫠個雞肉都係肉眼可見的乾柴,舊雞真係極品,咬咗一啖真係懷疑人生😹豬頸肉都係普通地差,可能因為擺咗一陣的緣故呢,塊豬頸
尋日同事話呢間嘅泰式串燒幾好味,所以今日就落黎買,
份慢燒豬頸肉拼雞肉一睇就知係事前整定,因為個豬頸肉根本就唔係熱嘅🫠個雞肉都係肉眼可見的乾柴,舊雞真係極品,咬咗一啖真係懷疑人生😹豬頸肉都係普通地差,可能因為擺咗一陣的緣故呢,塊豬頸肉可以話係又硬又凍又油,成個餐唯一正常就係個鳳爪沙律,不過又唔可以話好味到去邊,就普普通通正常味道囉。
盛惠99蚊,大多數嘢食都比我掉曬,不過都唔會肚餓嘅,因為氣都氣飽了。