霸嗎我來也!之前成日經過尖沙咀間分店都勁多人排隊,因為唔想排唯有放棄,所以一直都未食過呢間。今日行開中環,見到原來呢度都開左間分店,因為星期六又係午餐時間,所以唔洗排隊就有位!當然唔放過呢個機會啦!餐廳內全部座位係bar枱形式,唔算好大,牆上既塗鴉幾靚,好有特色!見到餐牌上有個期間限定,就叫黎試下啦!真係第一次係拉麵上見到檸檬既配搭!真實中既櫻花蝦有好多,相比圖片上既多!好開心!檸檬有三大片,寫住唔夠既可再追加不過個人覺得三片已經好足夠。個湯本身係豬骨湯,奶白,好濃,好香。加埋檸檬汁好似將個湯提升左!有微微既檸檬酸,好清新,好開胃。豚肉好大件好厚!肥瘦分佈得唔錯,食落好淋,入晒味,個面煎過較香口。拉麵方面,較平時食開既幼同無梘水味。軟硬度剛好,食到 樹樹 聲呀!追加溏心蛋流心,正!味荀唔係講笑,都幾多下,好入味,夠淋。羽根餃子 $35剛煎起,好香好脆口!皮薄,餡料味道剛好!好滿足的一餐!正!唔怪得甘多人排隊
霸嗎我來也!

見到餐牌上有個期間限定,就叫黎試下啦!

真係第一次係拉麵上見到檸檬既配搭!
真實中既櫻花蝦有好多,相比圖片上既多!好開心!

檸檬有三大片,寫住唔夠既可再追加
不過個人覺得三片已經好足夠。

檸檬豚肉拉麵

追加溏心蛋
流心,正!

味荀
唔係講笑,都幾多下,好入味,夠淋。

羽根餃子 $35
剛煎起,好香好脆口!皮薄,餡料味道剛好!

好滿足的一餐!正!唔怪得甘多人排隊
檸檬豚肉拉麵