2012-06-17 158 瀏覽
平日公司樓下都有德國餐廳,不過價錢比較貴,今天有事到了奧海城,聽見此餐廳是非常出名,比較難BOOK位,故特地看一看有沒有緣份。來到餐廳,可能時間尚早,未到六點左右,仍然可以WALK-IN,不過侍應都跟我們說,要八點半前交桌,然後是比了一張RESERVED的桌給我們,可想而知要食一定要早BOOK。兩人要想吃些什麼都有一定難度,因為秘製德國咸豬手就一定要試,另外便想著要多叫一款或兩款食物。最後選了豬手加一款食物,然後再叫一杯啤酒。外面層皮卜卜脆,趁熱食好香口,不過內裡的肉就有少少比較咸,但肉很嫩,加上少少肥膏,好食!除了豬手,薯蓉也比想像中好食,唔會太漏,又唔會有好「濟」的感覺,另外,就算唔食酸菜的我,都食少少,因為酸菜唔算太酸,味道容易入口。由於蛋黃汁整得幾香,蘆筍頭又好好食,加埋薄薄的火腿,味道比想像中好。唯一美中不足就是火腿份量太少,明明侍應說有4件,來到只有3件。啤酒伴豬手,一流,不可或缺。最後埋單加一就$310,如果第一次食水準都唔錯,而且職員禮貌搭夠,是值得去試。

很多座位都是被預留,不過環境很好。
秘製德國咸豬手
鮮蘆筍伴香草火腿蛋黃汁
啤酒
啤酒伴豬手,一流,不可或缺。

2012-06-15
很多座位都是被預留,不過環境很好。
秘製德國咸豬手
鮮蘆筍伴香草火腿蛋黃汁