大圍小館要等到8:15先俾人入去, 7:30同阿媽睇完醫生, 咁就上咗圍方搵嘢食, 搵到呢間正野。我真係好少寫食評,但係今次真係想表揚依家食店。每人唔使$300,食物好味, 熱辣辣。 樓面同事個個都好好招呼, 酒店都未必有咁好招待。 裝修又靚,坐得又舒服。個酸菜水煮牛肉,經理仲介紹我哋加啲粉條落去, 又好好味喎,都係加$38。咁樣食就唔使嗌白飯。食到尾段啲夥計執嘢食客用過嘅紙巾我見佢攞有一個鐵嘅小夾夾起客人用過嘅紙巾,唔係用手呢方面我都有啲驚喜。最後經理又介紹我哋食桂花糕同埋白糖糕, 埋單後發現佢哋冇計我哋甜品錢。經理真係好識做,真心呢個價錢有呢個服務食物水準,我覺得85分以上, 極力推介大家。呢個價錢真心唔使幫襯5樓個兩間中菜😅而家呢個環境真係好難做,幫幫香港做得好嘅食肆,大家試下去幫襯吓啦。

我真係好少寫食評,但係今次真係想表揚依家食店。

每人唔使$300,食物好味, 熱辣辣。

呢個價錢真心唔使幫襯5樓個兩間中菜😅

Wasabi青瓜,螺肉前菜, 啲螺肉唔係平價嗰啲螺肉😋
唔記得個名應該係類似酸菜水煮牛肉,加咗啲水晶粉條好味。
甜品正常發揮
個冰鎮生炒骨,唔記得就咁影相個脆漿做得都算好👍🏻
2024-04-18
Wasabi青瓜,螺肉前菜, 啲螺肉唔係平價嗰啲螺肉😋
唔記得個名應該係類似酸菜水煮牛肉,加咗啲水晶粉條好味。
個冰鎮生炒骨,唔記得就咁影相個脆漿做得都算好👍🏻