2023-11-21 692 瀏覽
餐廳環境/店舖裝修好特色有點像回到鄉下日本的感覺,光線柔和用餐環境舒適。超值活動/這個免費活動是1手攞得起幾多隻蝦就送幾多隻比你食,我怕拿太多吃不到,只是隨意拿了6隻咋餐前小食&季節沙律/沙律菜好新鮮完全不會有生鏽,調味都剛剛好 。精選刺身五點/5種魚5種唔同口感魚香,油脂都有好大分別,其中吞拿魚未至於入口即化但已經非常鬆化加上厚切魚肉可以在口中慢慢享受。最右邊的白身魚口感爽滑彈牙油脂感無咁豐富,相對地肉味甜味會放大 。日本直送活生蠔/岩手縣直送的令和怪物鮮甜,不需要添加其他調味師傅已經調好 。北海道帆立貝&飽魚函館北寄貝&鮮活南非鮑魚/炙燒為食材增添了一股焦香加上牛油同香料,入口即時在口腔散發出來,慢慢咀嚼之後帆立貝慢慢釋放出鮮味甜味,因為經過燒烤所以口感緊致彈牙👍,鮑魚群邊部份比較軟滑中間緊實爽甜,北寄貝亦爽滑全部都好有水準 。人氣蟹味噌甲羅燒/蟹膏蟹肉蟹籽蟹味濃郁加上烤到外脆內軟的蒜蓉包 。火炙香蔥三色迷你海鮮丼/裡面有蝶魚群邊,三文魚加一件白身魚全部經過火炙後香味更誘人。鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬/明太子加上蛋黃醬凍烏冬,蟹肉都絕不馬虎不會用現成假蟹柳 。紅豆奶凍/奶凍軟滑完美句
餐廳環境/

店舖裝修好特色有點像回到鄉下日本的感覺
,光線柔和用餐環境舒適。

超值活動/

餐前小食&季節沙律/

沙律菜好新鮮完全不會有生鏽,調味都剛剛好 。

精選刺身五點/

日本直送活生蠔/

北海道帆立貝&飽魚函館北寄貝&鮮活南非鮑魚/

人氣蟹味噌甲羅燒/

蟹膏蟹肉蟹籽蟹味濃郁加上烤到外脆內軟的蒜蓉包 。

火炙香蔥三色迷你海鮮丼/

鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬/

明太子加上蛋黃醬凍烏冬,蟹肉都絕不馬虎不會用現成假蟹柳 。

紅豆奶凍/

奶凍軟滑完美句號。
2023-11-19
  • 精選刺身五點