屋企人買返嚟嘅飯後甜品成日經過旺角或觀塘地鐵站會見到每次都傳來陣陣香味,所以吸引到好多人去買😆做緊$93任選五款口味▶️ 士多啤梨乳酪應該係原味以外另一款經典人氣口味雖然話係乳酪,但唔太食得出,感覺同正常白忌廉冇分別士多啤梨唔酸但不至於香甜🍓加上得好少🥲 (好似一開四),變相只係食緊忌廉同泡芙好在泡芙本身口感還可以,輕身空氣感重,外面少脆▶️ 白桃吉士呢個嘅白桃就甜好多🍑但係似罐頭生果吉士比忌廉杰身挺身,有香濃雲呢拿味,同時較甜,質感幼滑creamy如果士多啤梨配吉士可能會好食啲 haha▶️ 榛子tiramisu有條手指餅,食落有tiramisu咖啡味☕️▶️ 流心朱古力布甸面頭有舊朱古力布甸🍮冇流心,只係成日跌出嚟😂成個好朱古力🍫▶️ 特濃吉士甚本上就係將大量吉士填滿泡芙中心,鍾意吉士/creamy者可試-每件泡芙都好大個,泡芙做得蓬鬆輕身可惜自己覺得口感上差少少,可能太空氣,又冇聞落去咁香🙂忌廉扁多,但又做唔到好似雪糕咁嘅效果,有啲太creamy而生果可以落多啲,令泡芙更有質感只能話泡芙唔係我杯茶🫢平均$19個我會覺得唔值
屋企人買返嚟嘅飯後甜品
成日經過旺角或觀塘地鐵站會見到
每次都傳來陣陣香味,所以吸引到好多人去買😆
做緊$93任選五款口味

▶️ 士多啤梨乳酪
應該係原味以外另一款經典人氣口味
雖然話係乳酪,但唔太食得出,感覺同正常白忌廉冇分別
好在泡芙本身口感還可以,輕身空氣感重,外面少脆
士多啤梨乳酪

▶️ 白桃吉士
呢個嘅白桃就甜好多🍑但係似罐頭生果
如果士多啤梨配吉士可能會好食啲 haha
白桃吉士

▶️ 榛子tiramisu
有條手指餅,食落有tiramisu咖啡味☕️
榛子tiramisu

▶️ 流心朱古力布甸
面頭有舊朱古力布甸🍮冇流心,只係成日跌出嚟😂
成個好朱古力🍫
流心朱古力布甸

▶️ 特濃吉士
每件泡芙都好大個,泡芙做得蓬鬆輕身
可惜自己覺得口感上差少少,可能太空氣,又冇聞落去咁香🙂
忌廉扁多,但又做唔到好似雪糕咁嘅效果,有啲太creamy
而生果可以落多啲,令泡芙更有質感
只能話泡芙唔係我杯茶🫢
平均$19個我會覺得唔值