因為媽咪話想去坐中環摩天輪嚟咗依間餐廳食。叫咗個母親節餐廢事諗。黑魚子流心蛋。蛋有種好rich嘅感覺。流心嘅。魚子好似無乜味。花雕乳鴿。花雕味啱啱好。唔會聞有味食落無味。又唔會好重酒味。乳鴿肉嫩。就算胸肉都好滑。吸晒啲花雕蟹肉燕窩羮。都足料。味道濃但又唔會好咸。不錯。喜知次。聽聞係日本貴魚。完全無腥味。皮都煎封到香脆。不過個魚湯略咸。蘿蔔好重胡椒味。好焾。鵝掌花膠扒。花膠一切就開。焾到頂點。完全唔腥。鵝掌都勁焾。好入味松露脆皮雞。松露勁重手。味勁香。仲有啲牛油味。好夾。肉滑皮好脆。雞胸都唔鞋呀。又唔會覺得好咸。杞子菜苗。菜咁。荷葉鮑魚飯。飯一粒粒好乾身。有7/8隻小鮑鮑。淡淡荷葉味。不錯不錯。蛋白杏仁茶。有杏仁味。食落又唔會好濃。麻麻哋杏仁都啱食。唔甜。另外散叫咗椒鹽豆腐。腐竹卷。豆腐皮香脆。豆腐滑。味道啱啱好。唔會好咸。腐竹少少靭。餡係菇。不錯。粉絲蝦窩。蝦爽口。似新鮮。粉絲比較油可能驚痴底。香口嘅。仲有粉絲焦。可以。總結係服務很好。分兩枱。四人餐都幫我哋分一半上。環境都不錯。因為坐最入。食物質素都不錯。食材都中上。不過價錢就究極貴。慶祝節日食吓就ok
因為媽咪話想去坐中環摩天輪嚟咗依間餐廳食。

叫咗個母親節餐廢事諗。

蟹肉燕窩羮。都足料。味道濃但又唔會好咸。不錯。

杞子菜苗。菜咁。

2021-05-08
母親節