2023-10-02 548 瀏覽
今晚朋友帶我嚟到科學園嘅BriKetenia 食法國菜,原來餐廳係來自法國西南部嘅米芝蓮一星餐廳BriKetenia嘅分店嚟架~餐牌上 set dinner都有唔同嘅選擇,可以配湯、沙律或者前菜,想豐盛啲嘅仲可以加埋甜品呢,而且價錢仲好抵,慶祝生日同紀念日就啱曬啦!✨法包🥖叫咗嘢食之後,店員就送上法包,法包🥖外脆内軟,配上鯷魚醬,味道唔錯👅✨巴馬火腿哈密瓜沙律🥗前菜嘅兩款沙律都各有特色,充滿鹹香嘅Parma Ham配上一個清甜嘅哈密瓜,同新鮮嘅沙律菜,味道清新。✨煙三文魚牛油果沙律軟滑嘅牛油果,同煙燻風味嘅煙三文魚,都係沙律首選,食落健康又清爽。✨黑松露野菌扁意粉🍝配63度溫泉蛋扁意粉軟硬適中,煙韌有彈性,配埋黑松露野菌,香氣濃郁!✨慢煮豬鞍配洋蔥🧅薯蓉豬鞍肉質柔軟,口感嫩滑,而薯蓉幼滑香甜之餘,仲有洋蔥香味😍
✨法包🥖
巴馬火腿哈密瓜沙律
✨巴馬火腿哈密瓜沙律🥗
煙三文魚牛油果沙律
✨煙三文魚牛油果沙律
黑松露野菌扁意粉配63度溫泉蛋
✨黑松露野菌扁意粉🍝配63度溫泉蛋
扁意粉軟硬適中,煙韌有彈性,配埋黑松露野菌,香氣濃郁!
✨慢煮豬鞍配洋蔥🧅薯蓉
豬鞍肉質柔軟,口感嫩滑,而薯蓉幼滑香甜之餘,仲有洋蔥香味😍
巴馬火腿哈密瓜沙律
煙三文魚牛油果沙律