科學園比想像中多餐廳,中西日式都有環境幽靜,有時做嘢做得攰去附近嘅白石角海濱長廊行個圈都心曠神怡科學園附近有好多住宅,應該就係傳說中嘅白石角講真如果比較白石角同康城,我一定揀白石角言歸正傳,今日去咗一間法國🇫🇷過江龍嘅餐廳本身滿心期待米芝蓮一星嘅質素一定好有驚喜,點知天氣不似預期🫣(BriKetenia Hong Kong 源於蓋塔里,法國南西部的巴克斯地區。餐廳門外貼咗佢拎咗米芝蓮一星,但原來佢嗰粒米芝蓮星係喺法國嗰邊嘅餐廳擁有,唔喺香港)裝修中規中矩,係啲枱比較近有少少迫夾,不過冇辦法香港地小人多,租金貴都理解佢嘅價錢比想像中親民,人均$200包主菜+餐飲(沙律或者湯+20,甜品+40,咁樣拆開收費其實幾好,可以控制飲食唔使咁肥)今次我叫咗 低温慢煮豬肉眼,薯蓉燒汁,肉質有少少鞋同硬,啲汁唔太夾,反而如果係燒汁配雞扒會啱啲🧐薯蓉幾滑,反而算係主菜裏面比較出色嘅配菜伴碟蔬菜👉🏻燈籠椒同西蘭花都幾新鮮脆口🫑當然服務質素都係普通西餐嘅招呼,只有簡單西式擺枱,亦無任何法式餐飲程序,呢個就略為同佢嘅Gimmick 有啲落差🧐🥦$168其實喺中環價,呢個質素呢個地點係略為偏貴啦🥺
科學園比想像中多餐廳,中西日式都有

科學園附近有好多住宅,應該就係傳說中嘅白石角
講真如果比較白石角同康城,我一定揀白石角

言歸正傳,今日去咗一間法國🇫🇷過江龍嘅餐廳

佢嘅價錢比想像中親民,人均$200

伴碟蔬菜👉🏻燈籠椒同西蘭花都幾新鮮脆口🫑