2020-07-13 3722 瀏覽
因為朋友近排搬左去科學園附近,今日去housewarmings 完佢之後,打算去附近嘅科學園行下🌱其實科學園環境好好,所以都好多爸爸媽媽帶埋小朋友黎跑跑跳跳同踩單車🚴不過我呢d怕熱嘅就梗係搵個有冷氣嘅地方同太陽伯伯講聲 bye bye 先啦🤣🤣因為冇乜目標,係最近金蛋個座d餐廳好多人 ,穿過左之後,見到有間cafe,所以就入去坐下食個 late lunch 🍴 係cashier order 完之後就拎個牌返埋位,店員就會送上食物,sauce bar係出面自己拎WM安格斯牛肉燒汁雜菇芝士漢堡配薯條🍔🍟個burger 上枱個陣漲卜卜,中間舊牛肉都幾厚,雖然冇好似d貴餐廳有得揀幾成熟,但望落都好juicy!加埋蕃茄、洋蔥同半溶嘅芝士,感覺有少少似”足三両”😛漢堡包有搽牛油同烘過,食落好脆同好香,安格斯牛肉味濃,熟成度剛好,配雜菇汁令到整體感覺更rich 👍牛肝菌汁牛柳粒焗意粉🍝因為見到每日限量供應,所以就叫黎試下,本身好中意食牛肝菌,加意粉無得輸,牛柳粒唔會太瘦,份量唔少,都有一塊細牛扒咁大,食落好似有少少美極味🤪同漢堡一樣,個牛都處理得幾好,仲係軟滑跟餐加咗$20以下嘢飲品凍檸茶加$4Me

WM安格斯牛肉燒汁雜菇芝士漢堡配薯條🍔🍟

牛肝菌汁牛柳粒焗意粉🍝

跟餐加咗$20以下嘢飲品

凍檸茶加$4

Menu上面見到加$12就會有甜品,但因為太飽所以無試到,見到個凍餅櫃入邊啲蛋糕都好吸引,下次有機會就再嚟試吓啦😋
  • 安格斯牛肉芝士漢堡