2018-10-22 313 瀏覽
近排天氣開始涼涼地,邊爐鬼又係時候出動啦趁住娘親去咗旅行,就同男朋友約埋老竇一齊去大快朵頤。我哋一早訂咗位,六點鐘嚟到嘅時候發現全場已經八成滿,一問之下原來七點半離座,火鍋配料同小食都有半價優惠,頓時即刻心心眼呢度唔止有得打邊爐,原來仲有雞煲供應架!但今晚想食海鮮同牛為主,所以就決定打邊爐慢慢嘆🤫湯底都好有特色,加咗幾轉湯味道依然都keep住,真材實料,要俾個like佢👍🏻見到隔離枱啲牛好靚,一問之下原來只係最平嗰種美國特級肥牛,肥瘦分明,咬落仲好有牛味添,而且份量亦都比我想像大份,抵食👍🏻十全大寶丸係呢度嘅招牌菜之一,當中佢嘅香煎鵝肝蝦丸同埋黃金海膽黑墨丸係我至愛。一人一粒絕對唔夠喉想encore🙊蜂巢豆腐亦係我嘅至愛,可能因為佢索曬嘅湯底香濃嘅雞加螺頭味,所以食落好入味,而且夠曬厚切,兩者配合埋無得輸爆芝響鈴成功投得我家主子歡心我就怕肥所以唔敢試,但見佢新鮮炸起又冇油益味,內裏嘅流心芝士都好juicy,係側邊勁我流晒口水另外仲叫咗羊肉片,相信配麻辣鍋應該會更Lam lam脷呢度嘅皇帝菜好新鮮,唔會有渣,所以我叫咗兩碟,食咁多肉清下腸胃呀嘛Seafood lover襯住半價就梗係要叫
近排天氣開始涼涼地,邊爐鬼又係時候出動啦

招牌螺片濃雞湯鍋

特級美國肥牛

十全大寶丸

蜂巢豆腐

爆芝響鈴成功投得我家主子歡心

爆芝響鈴

另外仲叫咗羊肉片,相信配麻辣鍋應該會更Lam lam脷

羊肉片

皇帝菜

Seafood lover襯住半價就梗係要叫美國桶蠔豪一豪佢啦!一碟五大隻,隻隻都好似手掌咁大,而且一啲都唔腥,好新鮮㗎

美國桶蠔

至於爸爸欽點嘅白鱔片,冇骨之餘仲好新鮮,爸爸呢個愛魚之人都話比一百分佢🤟🏻
白鱔片

見佢半價咁抵,而且整體材料都好新鮮,所以我哋臨尾都再order左碟象拔蚌仔。爽口彈牙,忍唔住一舊接一舊自私食

象拔蚌仔

三個人呢個價錢食到咁新鮮嘅火鍋配料,真係絕對值得推薦比朋友,嚟緊冬天應該呢度將會成為我哋嘅新飯堂

題外話,坐窗邊原來可以望到繁華嘅旺角,配以日落餘霞,呢個view真係好特別,發現自己都未試過係呢個角度感受旺角。今餐真係正到痺呀

2018-10-21
招牌螺片濃雞湯鍋