滾爺火鍋 (上海街)

Bubbly Feast Hot Pot (上海街)
2022-11-24 70 瀏覽
呢幾日天氣涼浸浸最好就係打邊爐啦!上網search到間新火鍋店就係旺角、地點啱晒我同朋友,即刻book位兩個去做“大滾友”,身為老友嘅我幫呢個friend慶祝埋加人工加拿大A級象拔蚌刺身> 呢個象拔蚌份量非常鼎盛、食到我同朋友眉開眼笑!象拔蚌刺身鮮甜脆爽咬落去“輯輯聲”、食到我哋兩個停唔到口美國安格斯頂級牛頸脊> 切到厚薄適中嘅牛頸脊片雪花分佈均勻帶啲脂肪、淥幾淥一入口個嫩滑口感好正!牛味充沛香濃沒渣,牛魔王朋友嘅大愛秘製泰國椰子雞鍋> 秋冬養顏進補佳品。雞件肉厚少肥膏肉質嫩滑,令個湯底清而不膩,配合泰國椰肉椰青水、杞子粟米等,清香甜美幾好澳洲龍蝦刺身> 個賣相勁霸氣!睇到啲龍蝦肉雪白亮晶晶都知道好新鮮,入口爽脆鮮甜口感彈牙帶點黏、好味

紀念日