2022-09-08 3931 瀏覽
唔會有花巧嘅菜式,唔會有華麗嘅裝修、菜式不多,但係每道菜式穩打穩扎,呢個就係中華出入口商會 、簡稱「中出會所」潮家宴、盡量做到私房菜形式,要不然想食的菜式即叫或者沒有潮州翅味道到位、足料好味二訪品嚐馳名胡椒豬肚湯,$88,CP高,味道濃郁、解酒神器滷水拼盤:個人最鍾意功夫鵝頸,走骨,切到一片片,個人最喜愛的部份,鵝香、比鵝片更軟滑,不會柴。用上新鮮鵝腸,不是每間能夠提供 ,滷水膽味道適中略帶鮮味金不換薄殼🉐️,粒粒肥美,時令必點鹹蛋黃魚皮:萬分邪惡,但好味魚蛋雖然自製但普普通通不過不失蘿蔔灌漿一流龍蝦凍食 : 足料,對於一些重口味的朋友未必是他杯茶,因為太過清淡方魚焗雞:新鮮雞,好食但不是必點爆鱔球: 肥美,👍侍應姐姐一見到你入嚟就會好殷勤同你講不如飲番杯乜乜特飲潤喉潤肺,忍唔住問佢幾錢杯啊,佢話得啦,比呢個感覺好似請你飲咁,之後就中伏了,所以初嚟報到嘅朋友希望都留意呢一點,佢哋關門時間如同球證一樣,10分準時,如果要嘆酒嘅朋友建議早啲去,總體價錢都算公道,可惜菜式款數不多
潮州翅味道到位、足料好味

二訪品嚐馳名胡椒豬肚湯,$88,CP高,味道濃郁、解酒神器

金不換薄殼🉐️,粒粒肥美,時令必點

鹹蛋黃魚皮:萬分邪惡,但好味

魚蛋雖然自製但普普通通不過不失

蘿蔔灌漿一流

方魚焗雞:新鮮雞,好食但不是必點

爆鱔球: 肥美,👍