2019-10-10 448 瀏覽
小弟好鍾意食中菜既,南小館係其中一間我成日去既中菜餐廳,味道價錢服務咁耐都算keep到既。但今日我先知原來有間南小館plus!咁橋同友人聚會,所以我就私心提議黎呢一間試吓啦!本身無唸過寫食評,所以圖片比較少,希望大家唔好介意南小館四小拼 (口水川雞,花雕白雞,糖醋排骨,涼拌豬耳) 未必要配呢四樣嫁,佢有其他簡呢個四小拼抵到爛!唔係外面平時啲前菜得小小,分量非常合理!又唔會凍到好似剛剛係冰櫃拎出黎咁!口水川雞,辣度同麻度剛好!又滑又好食!花雕白雞一樣啦!仲有酒香加乘排骨同豬耳都算ok鮮肉小籠包 如果有睇開我食評都知最愛鼎x豐小籠包,呢一個雖然未去到呢個級數,但都算唔錯!黑金流沙包正正常常啦,熱辣辣既黎到秘製黑豚肉配滷蛋本身黎到望到以為會好肥好膩,食落又唔係喎以平價版東坡肉,滷蛋就無乜特別ok啦排骨湯麵排骨炸得唔錯,肉質鮮美,係比較細件麵同湯底都係ok既 但有隻糖心蛋有啲驚喜!總結,埋單好似都係四百幾 嗌咁多野 三個人食仲要係希慎!我覺得plus唔錯,希望keep住個質素同開多幾間plus啦!私心推介俾大家

本身無唸過寫食評,所以圖片比較少,希望大家唔好介意

呢個四小拼抵到爛!唔係外面平時啲前菜得小小,分量非常合理!
又唔會凍到好似剛剛係冰櫃拎出黎咁!
口水川雞,辣度同麻度剛好!又滑又好食!
花雕白雞一樣啦!仲有酒香加乘
排骨同豬耳都算ok

鮮肉小籠包

黑金流沙包
正正常常啦,熱辣辣既黎到

秘製黑豚肉配滷蛋
本身黎到望到以為會好肥好膩,食落又唔係喎
以平價版東坡肉,滷蛋就無乜特別ok啦

排骨湯麵
排骨炸得唔錯,肉質鮮美,係比較細件
麵同湯底都係ok既 但有隻糖心蛋有啲驚喜!

總結,埋單好似都係四百幾 嗌咁多野 三個人食
2019-09-11
  • 南小館四小拼