2020-03-21 498 瀏覽
早排同阿仔去黃埔買野,發現原來Moreish & Malt喺蕪湖街有分店,之前喺觀塘食過唔錯,結果蕪湖街呢間亦一試難忘😍#牛油果蟹肉多士脆多士上面鋪🦀滿蟹肉,一粒粒🐟三文魚子,再加一點黑醋,鮮味滿分,食得開胃😙#燒日本活性水飼有骨豬鞍豬鞍質感厚身,燒完仍鎖住肉汁,口感軟淰,食得出嘅🐷豬肉味,要好好記住呢個味道😋仲有香炸🍟薯條同薯仔🥔,沾一沾旁邊嘅黑松露忌廉,一餐兩食,滋味無窮🤩#大蝦碎蝦乾白酒汁自家製闊條麵🌟必試主菜,邊食邊拇指大動👍🏻👍🏻 大廚對麵食一絲不苟,連闊條麵都係自家製,口感煙韌,配合蝦乾、白酒汁調味,清香得黎帶點大澳嘅風味,一試難忘🤩#豆腐芝士餅配芝麻醬比較似中式嘅西式甜品,原來都可以咁match🙌🏻 上層豆腐香滑,下層以🧀芝士餅托底,點一下旁邊嘅芝麻醬,有另一番風味。秘制糖酥腰果,甜甜地脆脆地,外層糖依入口即溶,食落一點甜,為豆腐加點點綴😌眼見呢間分店嘅經理,好熱情招待每一位客人🥳 仲沖左杯special drinks🍹俾我地飲。整體黎講真係好好食,等疫情過後,一定要再食多次😋

牛油果蟹肉多士

#牛油果蟹肉多士