2011-08-12 51 瀏覽
又係同屋企人食,又係唔到我話事嘅一餐;都好,因為成日要負責諗去邊度食嘢實在係一個頭痛嘅問題,而且,會失去咗試其他唔同種類食品嘅機會,因為通常自己都係去食自己喜歡嘅菜式。就好似呢次咁,如果係我話事嘅話,我就唔會知道有呢一間食肆嘅存在。喺酒店入邊嘅酒樓果然唔同啲,至少裝修同門面都高級啲! 另外,服務同招呼一流, 侍應一叫就立即到, 抵讚!!!8個人,等齊人就叫上,食落就覺得…….1)脆皮燒腩仔---皮夠脆,肉味都可以,但係SIZE就同平時食嘅細得多, 一啖都無2)鎮江餚肉---幾好味, 夠酒香!3)鎮江脆鱔柳---我個人就認為甜咗少少4)柚子脆蝦球---味道普通5)竹笙上素---好普通嘅菜一碟6)柚皮扣鵝掌---柚皮唔夠淋又唔夠入味,而鵝掌就竟然一啲都唔腍唔淋,失敗之作!!!7)釀蟹蓋---呢度出名之作, 但係食落麻麻, 太多酥皮嘅奶油味, 唔夠蟹味!8)蟲草花紅棗蒸龍躉頭腩---全晚令我最失望之作,做唔到身處一間酒店入邊嘅食肆、收咁嘅價錢,蒸條龍躉會係腥嘅!!!!!吊唔出魚嘅鮮味,又糟蹋咗一條咁好嘅材料!!!!!9)頭抽豉油雞---皮夠入沬肉夠滑10)飯同壽包---無上載啲相,因為唔夠位
8個人,等齊人就叫上,食落就覺得…….

2)鎮江餚肉---幾好味, 夠酒香!
3)鎮江脆鱔柳---我個人就認為甜咗少少
4)柚子脆蝦球---味道普通
5)竹笙上素---好普通嘅菜一碟

9)頭抽豉油雞---皮夠入沬肉夠滑
10)飯同壽包---無上載啲相,因為唔夠位,但係質素都係普通
總結:唔好俾其身處嘅位置、裝條同價錢,令你以為食物嘅質素會有番咁上下,否則,你會同我一樣咁失望;若計埋食物嘅SIZE,你必定會覺得食物與價錢有着強烈嘅反比!!!
鎮江餚肉, OK!
脆皮燒腩仔, 實在太細件啦!
鎮江脆鱔柳
釀蟹蓋, 我覺得麻麻地, 都唔明點解係出名之作?!
頭抽豉油雞
竹笙上素, 好普通啫!
蟲草花紅棗蒸龍躉頭腩, 令人非常失望!!!!!
柚子脆蝦球
2011-07-21
生日
鎮江餚肉, OK!
頭抽豉油雞
  • 就連出名嘅菜式都麻麻地