2018-07-06 308 瀏覽
 相片睇落分,食落我比。。。 次次都睇OPENRICE啲食評去揀餐廳,所以今次經驗過後話比我知,要做個良心食客,第一次打POST係下午三點三呢個時段,我帶3左老公去呢間IG上見過嘅餐廳,見佢嘅招牌係龍蝦,所以我好快揀左個三文治,搭個Fettucini... 流心芝士龍蝦三文治 ($108)如果以呢個價錢我寧願食中環嘅Lobster Central -_-'''睇落OKAY,影相都可以呃到人,而係冇味道嘅。以芝士配個龍蝦呢款不敗嘅組合嚟講,真係有啲金玉其外,敗絮其中Rating: 5/10 (over 10)----黑松露野菌牛肝菌闊扁麵 ($78)我問個有咩粉係好味,佢介紹呢個。望落去亦係好得下,而又係個感覺,味道差啲。粉太淋,(不是Al Dente)配上一個厚汁,口感好粉下Rating: 4/10 (Over 10)----我叫左個野飲,叫「Unicorn Dream」而佢漏左入。。。。----Overall speaking,如果一班後生仔女想試靚西式餐廳,可以試一次,而都要考慮價錢不是大眾化。(><)可以做得更好:1)waitress可以推薦多少少,反正行得上去一樓都一定係會消費
 相片睇落分,食落我比。。。

次次都睇OPENRICE啲食評去揀餐廳,
所以今次經驗過後話比我知,要做個良心食客,
第一次打POST

係下午三點三呢個時段,
我帶3左老公去呢間IG上見過嘅餐廳,見佢嘅招牌係龍蝦,
所以我好快揀左個三文治,搭個Fettucini...

流心芝士龍蝦三文治
流心芝士龍蝦三文治

流心芝士龍蝦三文治 ($108)
睇落OKAY,影相都可以呃到人,
而係冇味道嘅。以芝士配個龍蝦呢款不敗嘅組合嚟講,
真係有啲金玉其外,敗絮其中

Rating: 5/10 (over 10)

----

黑松露野菌牛肝菌闊扁麵 ($78)
黑松露野菌牛肝菌闊扁麵

我問個有咩粉係好味,佢介紹呢個。
望落去亦係好得下,
而又係個感覺,味道差啲。
粉太淋,(不是Al Dente)配上一個厚汁,口感好粉下

Rating: 4/10 (Over 10)

----

Overall speaking,
如果一班後生仔女想試靚西式餐廳,
可以試一次,而都要考慮價錢不是大眾化。(><)

可以做得更好:
1)waitress可以推薦多少少,反正行得上去一樓都一定係會消費嘅
2) 野食啲質素

-茱莉安娜san