餐廳位於旺角朗豪坊附近,同朋友行完街想搵個地方一邊食野一傾計就揀左茶聊。茶聊主打芝士奶蓋茶類飲品同西餐輕食既樓上cafe。一入到去 門口就已經係打卡位,等位同時都可以影下相 消磨時間。餐廳係自助付款形式,揀好食物後需要自己走去櫃台落單,免收加一服務費,到時食物會由店員送上 必飲髒髒黑糖珍珠鮮奶髒髒黑糖珍珠鮮奶係茶聊最出名的招牌飲品之一,我都係因為比依杯髒髒黑糖珍珠鮮奶以吸引光顧茶聊圖片與真實一樣 十分吸引,打卡呃like必備飲品面頭鋪滿可可粉 感覺濃郁邪惡,黑糖珍珠煙韌有咬口感 加上鮮奶十分滿足 值得推薦!!!朋友被推介的字眼吸引,面層有燒焦過既焦糖味,下層是鹹芝士忌廉,將兩者混合一起飲 簡直是絕配黑糖珍珠亦都係很煙韌龍蝦汁大蝦意粉龍蝦汁好多又夠入味,意粉唔會煮得太淋身 蝦亦夠爽口這個龍蝦汁大蝦意粉好惹味,而且份量都不算少龍蝦蟹肉包龍蝦蟹肉包龍蝦包經過烘焗,外層酥脆中間軟身,入面再加上大量龍蝦肉蟹肉 餡料絕不孤寒 啖啖肉 鮮味十足龍蝦蟹肉包仲配有薯角沙律,薯角炸得好香脆。整個配搭十分美味,令人念念不忘。這個份量都很飽肚原味梳乎厘梳乎厘有三屠 表面已睇到冇出現塌陷 做得幾好!切開睇到空氣

必飲髒髒黑糖珍珠鮮奶

髒髒黑糖珍珠鮮奶

圖片與真實一樣 十分吸引,打卡呃like必備飲品

布蕾黑糖珍珠鮮奶

黑糖珍珠亦都係很煙韌
龍蝦汁大蝦意粉

龍蝦汁好多又夠入味,意粉唔會煮得太淋身 蝦亦夠爽口
這個龍蝦汁大蝦意粉好惹味,而且份量都不算少

龍蝦蟹肉包
龍蝦蟹肉包仲配有薯角沙律,薯角炸得好香脆。
整個配搭十分美味,令人念念不忘。這個份量都很飽肚

原味梳乎厘

梳乎厘有三屠 表面已睇到冇出現塌陷 做得幾好!切開睇到空氣感十足,入口即化,蛋香味重不會過甜 配上蜜糖加上雪糕冷熱交融既效果令層次更加升華。

結果:茶聊既食品非虛有其表,飲品同食物水準保持不錯 食品全部都好適合打卡而且味道也很不錯呢!!!
2020-05-06
髒髒黑糖珍珠鮮奶