2018-06-28 128 瀏覽
今日同朋友出旺角睇戲之前覓食,見到人哋平時share呢一間啲烤雞好正咁,重點係佢唔係炸!感覺無咁油膩丫嘛!同埋好少有!所以就黎順道試吓呢度嘅烤雞!平時見人地食呢盆雞都好大盆㗎,兩個人食所以呢淨係叫咗一盤果味蒜香烤雞同埋花瓶鮮果沙律,另叫左兩杯野飲,鯊魚之淚(無酒精)!首先上左個花瓶鮮果沙律,都幾新派既感覺,有豐富既水果,有蘋果橙蜜桃草莓提子等等,加上新鮮蔬菜,以乳酪調味,加上碎碎香口穀物,開胃之餘都幾健康咁!重點係食佢既烤雞!呢盤果味蒜香烤雞上到台真係好香好香呀,即刻戴上手套,拎隻雞脾食先!咬落香口,雞肉juicy嫩滑,醬汁甜中帶微微蒜香!兩個人食一盤真係飽晒😋好滿足!仲附上一小碟酸酸甜甜蘿蔔粒,有解解烤雞油膩感,實在貼心!鯊魚之淚,好搶眼既鯊魚插係香桃檸檬味既沙冰,為熱辣辣既烤雞解解渴消消暑!發現用匯豐卡仲有折扣優惠,花瓶鮮果沙律有7折,有食烤雞既話飲品仲半價!抵返!再黎一定會試下佢其實味道既烤雞呀!環境都唔算迫,都舒適!烤雞大大碟同多幾個朋友食就更好,可以開心share!

再黎一定會試下佢其實味道既烤雞呀!
環境都唔算迫,都舒適!
烤雞大大碟同多幾個朋友食就更好,可以開心share!
果味蒜香烤雞
花瓶鮮果沙律