2024-05-01 25 瀏覽
平時去開金馬倫道,都知道有間韓印紅,但今日去買野先知原來入面有間韓國餐廳!入都先發現原來店長都係韓國人,佢話材料全部係韓國運送。😳🥗有7碟前菜,除左泡菜、酸蘿白、仲有西蘭花、連藕、沙律等等,平時對食前都無咩興趣,或者總有1-2款唔中意食,但今次每樣前菜都好新鮮、而且唔會太酸或者太咸。店長話原來前菜佢地都係每日新鮮製作,如果當日食剩就會扔左去,所以食到個味道剛剛好。 🐖濟洲黑毛豬斧頭扒店長強烈推介我地試下,話係濟洲島直送,而且限量,咁我地就叫一個試下了。店長會在你張枱旁邊即時燒,又用剪刀又用火槍,好好手勢,食下前菜睇下表演,好快就有得食了。見到件斧頭扒肥瘦均勻,點上唔同的調味料,瘦的肉的肉味就香甜d,而肥肉位就好鬆化,果然無介紹錯。🐓半半炸雞見到隔理枱的炸雞好靚,忍唔住叫左份柚子拼甜辣的,佢個炸皮做得好簿身,但又好脆,而且好入面,柚子配上芝士粉,而甜辣配上杏仁片,食唔停口呀!🦐300度石板韓式海鮮炸醬麵最有驚喜的菜式!開初上枱,佢個樣都唔算好吸引,都係好深色熱辣辣的麵,見佢個鐵板燒左好耐,真係好熱辣辣!開初怕會好濃味,食落甜甜咸咸,個口感似係幼烏冬再滑D入味D,味道調較得剛剛好呀。一大盤

🐖濟洲黑毛豬斧頭扒

🐓半半炸雞

🦐300度石板韓式海鮮炸醬麵
最有驚喜的菜式!開初上枱,佢個樣都唔算好吸引,都係好深色熱辣辣的麵,見佢個鐵板燒左好耐,真係好熱辣辣!開初怕會好濃味,食落甜甜咸咸,個口感似係幼烏冬再滑D入味D,味道調較得剛剛好呀。一大盤諗住會食唔哂,但因為真係好易入口,食唔停,最後就食晒了。
  • 石板韓式海鮮炸醬麵
  • 濟洲黑毛豬斧頭扒