2011-09-05 53 瀏覽
每逢早餐及午飯時間,總是排長龍!但不需十分鐘,已經可以入座 不二之選,十二點前來,一定揀早餐,十二點後,就揀茶餐,分別只在於兩塊火腿因為一個餐都係$30,但係一個通粉或意粉,都要$20!方飽可以改多士;煎蛋可以揀太陽蛋或炒蛋;意粉又可以改通粉今日揀咗個蛋治 (唔駛加錢,哈哈),因為我對火腿不感興趣,否則可以改為腿蛋治。蛋治足足有一吋厚,麵包鬆軟,非常好食;蛋嘅份量夠多,而且香而滑,不似一般滑蛋咁多汁,做蛋治最正;呢件蛋治,可以話全香港最好食。老婆就揀咗太陽蛋同方飽,麵包一樣鬆軟,牛油味亦夠香。叉燒通粉,保持一貫水準,湯底夠味,通粉軟硬度適中,不會太軟身,冇咬感,亦不會煮不透,太硬身;叉燒亦係一貫嘅偏瘦,可能唔想太肥,影響湯底吧!最後加兩蚊,要杯凍奶茶,茶香滑溜,係一杯有水準嘅奶茶,並非一般連鎖快餐廳可以媲美。其實,除咗茶餐外,這裡的蛋白燉鮮奶及杏汁燉雞蛋都好出名,不過我對此兩味不感興趣,所以不可評價,哈哈。承惠每位$32,不消十分鐘,就醫飽了,名副其實嘅快餐!
每逢早餐及午飯時間,總是排長龍!但不需十分鐘,已經可以入座
總是排長龍的 :(
十二點前,揀早餐;十二點後,揀茶餐
因為一個餐都係$30,但係一個通粉或意粉,都要$20!

方飽可以改多士;煎蛋可以揀太陽蛋或炒蛋;意粉又可以改通粉

今日揀咗個
厚厚嘅蛋治
老婆就揀咗
太陽蛋同方飽,麵包一樣鬆軟,牛油味亦夠香。
太陽蛋同方飽
叉燒通粉
最後加兩蚊,要杯
非一般嘅凍奶茶
其實,除咗茶餐外,這裡的
蛋白燉鮮奶及
蛋白燉鮮奶,杏汁燉雞蛋
承惠每位$32,不消十分鐘,就醫飽了,名副其實嘅快餐!
2011-09-04
蛋白燉鮮奶,杏汁燉雞蛋