2020-03-10 1878 瀏覽
驚肺炎搞到好耐冇出街食,終於忍唔住喇!見食評上咁多人讚呢間,就試下你荳子嘅虛實!同女朋友好易就搵到餐廳。入去前有職員量體溫,貼心餐廳唔大,去到剛仲有兩個位叫左幾樣野竟然咁有驚喜1.黑松露軟殼蟹意粉意粉即叫即整熱騰騰軟殼蟹一大隻,炸得趣趣地又唔油膩,味道非常好!黑松露味道好香,汁又唔會太過黏,意粉質感亦軟滑唔硬。2.熱檸密🍋晚餐除左主菜意粉仲送一杯飲品,叫左杯熱檸密試下。就咁睇檸密嘅顏色就知道真係有料到,檸檬清香,飲落口真係好有蜂密香味,又唔會太甜。附送嘅飲品估唔到都咁出色!同出面好多茶記所謂嘅檸密完全唔同級數。3.車打芝士薯條食set dinner加+$25就有薯條。我本身唔係特別鍾意食薯條,女朋友想食就叫啦。薯條賣相好吸引,芝士味都稱得上濃郁。薯條算厚身,真材實料,都唔覺油膩。4.抹茶流心吐司食完正餐當然要食甜品,甜品依然驚喜!一切落去d抹茶湧出黎擋都擋唔住湧出嘅抹茶味道唔算非常濃,我反而更鍾意,因為太濃反而會有苦味。碟上面有少量焦糖同埋杏仁,吐司入面仲有d趣趣地嘅野,味道同質感都非常豐富抹茶雪糕都好好食。食完仲可以俾小費,小費會用於幫助慈善基構。呢間真係良心店。值得再去!
驚肺炎搞到好耐冇出街食,終於忍唔住喇!
見食評上咁多人讚呢間,就試下你荳子嘅虛實!

同女朋友好易就搵到餐廳。入去前有職員量體溫,貼心
餐廳唔大,去到剛仲有兩個位

叫左幾樣野竟然咁有驚喜

熱檸密

3.車打芝士薯條
車打芝士薯條

4.抹茶流心吐司
食完正餐當然要食甜品甜品依然驚喜!

抹茶流心吐司

一切落去d抹茶湧出黎擋都擋唔住

抹茶雪糕都好好食。

2020-03-08
黑松露軟殼蟹意粉