2018-03-16 141 瀏覽
今日係朋友嘅生日,當然要同佢食大餐慶祝喇❤我地揀左呢間好評多嘅日本餐廳,好彩有一早book定位,因為去到見到超級多人!!(我地係平日去),大家去之前記得book位!呢個沙律材料非常豐富,有牡丹蝦、三文魚、油甘魚、八爪魚等材料,每一啖都可以食到魚生,而蕃茄亦都非常清甜,係開胃嘅好選擇。之前係日本試過針魚,而係香港就好少地方有得食,見到呢度有就當然要叫喇!針魚食落属於味道較淡嘅魚生,唔會有好突出嘅味道,但慢慢咀嚼就會食到佢嘅鮮美。我對北寄貝嘅印象只係停留係平時放題食到嘅果重魚生,但原來原隻嘅北寄貝係咁好食!師傅細心咁將北寄貝嘅唔同部分分開,食落有唔唔嘅口感同鮮味。我不嬲都非常鍾意食天婦羅,而呢度嘅天婦羅亦都非常出色。針錦天婦羅有三隻蝦、青椒、冬菇、茄子同南瓜,岩岩炸好嘅天婦羅非常香脆,外層唔算太厚,淡淡嘅海鹽味配合埋新鮮嘅食材真係好正.。呢個豚肉露荀卷亦都非常之唔錯,外層嘅豚肉燒得非常香脆,入面露荀嘅甘甜味中和左豚肉嘅膩感,再加埋少少檸檬汁,非常容易入口。呢個煮牛舌係必點!!真係好好食首先牛舌嘅分量非常之多,師傅將牛吞嘅生熟度控制得剛剛好,唔會太硬亦唔會太淰,保留到牛舌本身爽口嘅質感。 牛

鮨一沙律

針魚刺身

活北寄貝

什錦天婦羅

豚肉露荀卷

日本味噌煮牛吞

呢個煮牛舌係必點!!真係好好食
爽口嘅質感。 牛是相對較厚身,亦都非常入味,食落有清甜嘅味噌湯味。

整體而言鮨一真係非常好食,雖然價錢唔算平,但絕對係反映到係食物嘅質素上,值得推薦!