花樣年華

Flower Years
2024-01-27 158 瀏覽
位於佐敦逸東酒店裏面有個food court,有唔同菜式嘅小店,叫完嘢食搵個位坐就可以,其中呢一間🍔花樣年華🍔係西式餐廳,除咗意粉套餐之外,仲有burger選擇,另外有手工啤,我哋就揀咗兩份漢堡,漢堡方面一個價錢就配埋薯條同沙律,嘢飲方面就要加錢🍔招牌安格斯牛肉漢堡 $128 :招牌牛肉漢堡裏面有安格斯牛肉,芝士,炸洋蔥圈,蕃茄同埋沙律醬等,另外再配上沙律,酸瓜同埋薯條,我鍾意食佢哋嘅酸瓜😍,唔係度度Burger都會有,食落係幾開胃👍🏻,包面印住餐廳嘅logo,我就嫌佢烤得唔夠脆,包本身比較腍😩,同埋有啲油,佢哋嘅重點安格斯牛肉就認真失望😩,乾得來偏硬,肉汁有冇,牛味又冇,價錢仲夠較貴,諗住招牌就試吓佢,點知非常失望😩😩🍔特色素肉漢堡 $128 :另外叫咗一份素肉嘅漢堡,反而呢份漢堡好食過安格斯牛肉,佢酸酸甜甜咁,素肉得來帶點牛味,肉質比較嫩,起碼唔難食,面層有洋蔥絲,加咗啲秘製醬汁,酸甜得來好似燒烤醬嘅味道,係唔錯👍🏻,不過食到一半幾膩,整體嚟講唔會再嚟,價錢又貴😩另外都配咗佢哋嘅嘢飲,🍹嘢飲方面唔算多,都係有檸檬梳打同埋其他汽水,啤酒嘅種類較為多