2024-05-10 18 瀏覽
今日放工行去天后覓食,見到呢間出面嘅甜品咁吸引🤤🤤就忍唔住入去食dinner入到去第一個感覺係環境好闊落。同朋友坐係卡位好舒服,唔使驚同人迫住晒同聽到隔離好嘈。店內以黃色為主調,木系檯凳,加上唔同泰國擺設同裝飾,令你有種懷舊,古色古香嘅感覺我地都係鐘意食肉嘅人,所以嗌左唔少小食。首先係佢好出名嘅秘製汁燒烤豬頸肉($88)。佢嘅豬頸肉好驚喜肥瘦配搭得岩岩好,每塊厚薄適中,燒烤至稍焦脆,口感入口即溶,絕對唔可以錯過~然後就叫左佢嘅沙嗲串燒(豬肉+雞肉)半打 ($78) 佢嘅沙嗲醬唔會比花生醬嘅味道蓋過,豬肉串特別有驚喜,有咬口及彈牙~跟住Menu 入面有項幾特別嘅小食,係泰式蝦餅加上皮蛋($88)。分開食嘅時候會覺得有啲怪,但當夾著一齊食嘅時候好有驚喜,皮蛋嘅味道會令熱氣嘅感覺減少。再點上特配嘅甜酸醬,會令本身稍為乾身嘅炸蝦餅有更豐富嘅口感🤤最後去到主食係酥片黃咖喱雞($138)掀開酥片,撲面而黎就係黃咖哩嘅鮮味🤤岩晒唔食辣嘅我。一夾起就發覺入面好足料。同其他餐廳唔一樣,呢度嘅雞係用雞肉連雞皮去煮成,用手撕成手撕雞狀。雞食落好入味,再加上其他配菜同薯仔,食完就已經10成飽🤫甜品方面最後因為

然後就叫左佢嘅沙嗲串燒(豬肉+雞肉)半打 ($78)

最後去到主食係酥片黃咖喱雞($138)

甜品方面最後因為都有啲飽,所以我地嗌左一個西米糕同一個椰青糕。兩個都椰味十足,椰青糕唔會死甜,有椰子嘅甜香。

最後同朋友enjoy左2個鐘先走,餐廳嘅侍應好helpful, 最後仲請左店入面自製嘅蝦片比我地作小食。
見唔少顧客都會同侍應有講有笑,係一間好有人情味嘅餐廳。黎開天后一定要一試🤤