2023-02-11 909 瀏覽
想食串燒,諗住求其去附近揀一間,點知就中咗服,原先已經book好一間炸串店,不過最終某一啲原因冇去到,結果就出事。大坑其實都有幾間串燒店,點知揀著呢一間⋯冇book 枱 話已經full 左 得坐街邊,可能又加上其實我哋兩條友心情都唔好,所以就求其是但照坐。 佢即刻開左張摺檯。得我哋-枱坐街。本身個招牌都搵唔到,門口又見唔到。 老闆(自稱大坑西門)就係果啲好熱情招待客人果啲,好適合攪飲食同人吹水。-開始好熟練同我地推介,又叫我地-次過落多啲,因為製作需時。結果我哋食左三粒鐘,入錶都入左幾次,試過唔耐煩想走cancel 未到果啲又例牌話黎緊 我地兩個人唔唔覺其實食咗好多野,因為原來有九成都唔係-串串咁上!只係有粟米同雞肉棒係,燒粟米個size 又出乎我意料之外(半條竹籤上)其他就有:高湯豆腐 -佢既推介 其實好似係麵豉湯浸豆腐燒牛筋 - 都係佢嘅推介之人 ,特別啲囉出邊冇得食,又話牛筋要事先搞好多嘢芫荽豚肉卷 - 喜歡吃芫荽嘅朋友應該都會鍾意嘅燒牛舌-其實係好味嘅,不過佢成碟上又似乎太多燒飯團 -呢個真係強差人意,我-心諗住係應該燒到脆卜卜飯焦咁 點知⋯⋯雞肉棒x2 - 又係本身好期待嘅,

大坑其實都有幾間串燒店,點知揀著呢一間⋯

高湯豆腐 -佢既推介 其實好似係麵豉湯浸豆腐
芫荽豚肉卷 - 喜歡吃芫荽嘅朋友應該都會鍾意嘅
燒牛舌-其實係好味嘅,不過佢成碟上又似乎太多
雞肉棒x2 - 又係本身好期待嘅,點知臨尾先上,已經飽晒啦
雞皮餃子 - 又係特別在出邊冇得食,不過我就嫌佢個雞皮可以燒得香脆啲囉,而家感覺好邪惡。因為平時我係唔會食雞皮的

飲品,因為大家都唔飲酒,冇選擇底下叫咗一杯烏龍茶同埋蘋果汁😮‍💨完全唔夾,呢個係自己問題,下次點都要要返杯啤酒啦!

埋單成七百幾蚊,好明顯就唔係日式串燒。
我哋都覺得好唔抵食