2023-04-27 667 瀏覽
.@baruchslifecafe (大埔).真。隱世Cafe.. 位於大埔樟樹灘村嘅一間Cafe..我哋之前週末🚗特登入嚟都覺得真係唔容易搵!但偏偏呢間位置都算隱蔽嘅Cafe weekend成日都好full!今日有機會 就要一探究竟🤣.先講環境🌿純白色嘅裝潢 小小歐式情懷藍白主調 分為室外和室內第一印象係真係好乾淨同埋店員非常好客是每個人嘅態度都好似係街坊咁 好舒服.1.卡邦尼煙肉意粉9.1/10.幾出其不意嘅Creamy..啖啖都肉 有卡邦尼嘅爽感但油感不重 很好..鮮蝦 煙肉 海鮮都很ok..份量不多不少..意粉相對口感就少咗dd煙韌嘅嚼勁 但可接受ok der🫶🏻.2.芝士芝麻醬手撕雞飛碟9.1/10.呢個應該係呢到嘅名物之一一定要試試飛碟嘅脆口感幾好 同時不失中間軟熟嘅口感麻醬手撕雞 配 埋芝士嗰組合又好難唔好味🤣可以放心一試.3.牛肉凱撒沙律 8.9/10.作為減脂期嘅我 even週末出去周圍食.. 都要儘量減少不必要的碳水攝入所以叫個沙律..本身都不抱期望..但菜量出奇哋多.. & 好新鮮爽脆🥺..牛肉雖然係肥牛type.. 但份量都多過我expect.. 對於減脂期 相
@baruchslifecafe (大埔)
真。隱世Cafe.. 位於大埔樟樹灘村嘅一間Cafe..
我哋之前週末🚗特登入嚟都覺得真係唔容易搵!
但偏偏呢間位置都算隱蔽嘅Cafe
weekend成日都好full!
今日有機會 就要一探究竟🤣
同埋店員非常好客
是每個人嘅態度都好似係街坊咁 好舒服
1.卡邦尼煙肉意粉
9.1/10
幾出其不意嘅Creamy..
啖啖都肉 有卡邦尼嘅爽感
但油感不重 很好..
鮮蝦 煙肉 海鮮都很ok..
份量不多不少..
意粉相對口感就少咗dd煙韌嘅嚼勁 但可接受
嗰組合又好難唔好味🤣
可以放心一試
3.牛肉凱撒沙律
8.9/10
所以叫個沙律..
本身都不抱期望..
但菜量出奇哋多.. & 好新鮮爽脆🥺..
牛肉雖然係肥牛type.. 但份量都多過我expect..
對於減脂期 相比好多其他meals
佢可以係我哋嘅一個good choice.. 份量係飽嘅🫶🏻
4.whiskey cold brew
9.5/10
呢到嘅cold brew好抵飲..
唔洗$50 貴過black少少..
所以點都叫cold brew啦..
呢款whiskey cold brew真係有陣除..
值得叫 我鍾意
當日發現有好多行山友經過呢到食 感覺上都係熟客..
而發現原來好多人都係嚟食甜品..
小弟不才 無做好事前功夫🤣..
入去望望 感覺上佢地嘅甜品櫃都幾吸引
聽講都係每日現整
每日都有機會唔一樣
有機會再去試試
或者去過嘅朋友不妨話我哋知佢哋嘅甜品如何啦!
整體上雖然真係唔就腳
但想感覺下遠離香港繁忙腳步嘅感覺
呢到真係有一種簡單 純樸嘅感覺
希望大家食得開心 & 放心
‼️
我知我好無聊.. 但我個人對廁所乾淨程度好有要求🤣(唔代表污糟就唔去.. 而係好乾淨會加分)
呢到係數一數二嘅乾淨
睇得出店主們好注意衛生
even室外 佢哋都話佢哋好勤力清潔地下
當然如果有寵物自己要管理好自己嘅毛孩放尿情況
但佢哋好ok.. & 話會定時清潔
唔洗睇住毛孩🥹
作為主人當然都係要以身作則
但很窩心🫶🏻🫶🏻

#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic大埔 #calorieswithmic甜品 #calorieswithmic西餐 #calorieswithmicdogfriendly