2017-08-16 145 瀏覽
以前中學係附近,個陣未有呢間野,況且細細個、一定覺得拉麵店都係貴(學生時期..😖😂)、冇乜野食,所以對拉麵冇乜好感,到呢期,唔知點解對拉麵有左desireeeeeee...上星期夜晚行經睇見個menu,覺得幾有心思,決定一戰。本人極愛茜!!所以揀左個限定既芫茜拉麵,朋友就揀左菠菜拉麵,加兩杯野飲,同埋一個小食--玉子燒~紫菜櫻花蝦玉子燒 ($68)有驚喜,愛蛋人必點!首先蛋夠厚,蛋香勁濃,仲有少少生生地滑溜溜咁我勁鍾意!第二櫻花蝦味好出,加埋柴魚同埋其他餡吊到成個蛋卷既味。佢d特製醬汁(有類似千島醬+燒汁)令蛋卷更滑、唔膩,好好食☺。唔似平時食開韓式個種薄薄既煎蛋卷👍限定。鳴 - 芫茜拉麵 ($88)芫茜濃湯真係唔簡單,非常掛湯、creamy,不過食落芫茜味唔算好重,同豚骨味係互相balance,清清地咁,下次既話會叫多芫茜增強個茜味😆😋😋 餸黎講,足料,豬軟骨,正,入味又夠稔 👍帶子同平時食開個d唔同,好滑、有口感,不過冇乜味~翠。鳴 -菠菜拉麵 ($78)個樣好似芫茜個個hahaha菠菜豬骨湯係新鮮既組合,感覺比芫茜湯底甜,好tricky既味道hahah,不過我中意自己個碗多d😋

上星期夜晚行經睇見個menu,覺得幾有心思,決定一戰。

紫菜櫻花蝦玉子燒

紫菜櫻花蝦玉子燒 ($68)

限定。鳴
限定。鳴 - 芫茜拉麵 ($88)
翠。鳴
翠。鳴 -菠菜拉麵 ($78)
個樣好似芫茜個個hahaha菠菜豬骨湯係新鮮既組合,感覺比芫茜湯底甜,好tricky既味道hahah,不過我中意自己個碗多d😋😋😆

乳酪梳打特飲 ($28)
個味好rich,有d重味版似酸梅湯,幾好飲的,但唔太解渴hahaha

其實大埔黎講呢個質素既拉麵店太少,雖然唔算平,但會有下次:)
2017-08-08
紫菜櫻花蝦玉子燒