2020-03-22 1733 瀏覽
最近因為疫情關係,大家都減少左外出食飯🤭,但有特別慶祝日子又當然要出去食啦😛呢個時候揀間唔會令自己後悔既餐廳就好重要啦😊今次就精選左呢間omakase🤩果然冇令我失望呀!首先係真雕刺身,搭配了黃柚子粉,清新又酸酸的柚子粉令白身魚既口味更清爽🥳旁邊的螢光魷魚加左蘿蔔苗同辣汁,同清淡既真雕形成強烈對比!下一道刺身係粒貝,咬落非常爽口又鮮甜,加上唔辣帶有甜味的生磨芥末真係好好食😋第三道係BB八爪魚,呢道菜令人好驚喜!八爪魚🐙軟綿綿得黎又有咬口,其中八爪魚腦的鮮香更是第一次食👍🏻讚壽司前最後一道是醬油漬燒toro。呢道菜係我今晚最愛😝😝最面的是燒toro油加紫蘇葉,魚油香好重。另外中間有少少脆脆的蘿蔔簡直畫龍點睛🥳壽司方面有六款,曹以、鷹之羽鯛、黑鯛、黑鯥、赤蝦以及大toro。今次omakase都試左幾多之前冇食過既魚,真係大開眼界🤩不過個人都係最鍾意平時的最愛大toro,哈哈🤪🤪食完壽司之後就係燒物雞肉棒咬落好多肉汁,內裏添加了軟骨令口感更豐富炒鮑魚肉質軟滑入味大阪燒質素正常,是幾好食的天婦羅外皮好脆最後係冷梅素麵,麵的顏色粉紅色,十分少女心❤️今日甜品係柚子雪芭加靜岡草莓,簡直係完美既完結!

壽司方面有六款,曹以、鷹之羽鯛、黑鯛、黑鯥、

食完壽司之後就係燒物

雞肉棒咬落好多肉汁,內裏添加了軟骨令口感更豐富

炒鮑魚肉質軟滑入味

大阪燒質素正常,是幾好食的

天婦羅外皮好脆

最後係冷梅素麵,麵的顏色粉紅色,十分少女心❤️

今日甜品係柚子雪芭加靜岡草莓,簡直係完美既完結!