2018-05-05 157 瀏覽
朋友安排左樓上西餐幫我慶祝生日,餐廳客人頗多,幸好很快安排我地入座,落地玻璃窗配襯夜晚的燈光,好岩同女仔朋友來聚餐或慶生,朋友果然揀到好地方。Co-Ds 小食拼盤(小)配黑松露蛋黃醬 $168小食拼盤估唔到甘大份,可以慢慢食慢慢傾,有美式香辣脆雞翼、炸魚手指、芝士條、甜蕃薯條、德國腸,所以好大堆頭,又抵食。炸魚手指是粗身的,啖啖肉外層夠脆身,沾黑松露蛋黃醬仲滋味,松露味道重仲好香。芝士條要襯熱食,睇下拉出長長芝士,太引誘啦,芝士味唔算好濃,有清淡奶味芝士帶點煙韌,炸衣超脆口。雞翼醃得唔夠入味,比較普通。不過甜蕃薯條好好食,好香甜好重蕃薯味,食落冇薯仔甘膩。不得不提旁邊的沙律,份量多又新鮮,蔬菜爽脆加上黑醋醬汁,酸酸甜甜可清減炸小食的油膩,更令我地增添胃口。招牌黑松露菌蟹蓋焗意大利飯 $198起初睇相怕太細,原來係足夠2-3人分享,好大個蟹蓋,滿滿的意大利飯,仲有豪爽地放好多黑松露醬,配襯在小石裝飾上,非常美觀又配合主菜,很有風格。蟹肉拆成絲混入意大利飯中,加有黑松露、菇菌、松露忌廉醬汁......煮成的焗飯,面層還鋪上芝士焗至金黃色,香味撲鼻。意大利飯偏軟身,仲吸到好香松露味,crea

Co-Ds  小食拼盤(小)
Co-Ds 小食拼盤(小)配黑松露蛋黃醬 $168

雞翼醃得唔夠入味,比較普通。

不過甜蕃薯條好好食,好香甜好重蕃薯味,食落冇薯仔甘膩。
招牌黑松露菌蟹蓋焗意大利飯
招牌黑松露菌蟹蓋焗意大利飯 $198

蟹肉拆成絲混入意大利飯中,加有黑松露、菇菌、松露忌廉醬汁......煮成的焗飯,面層還鋪上芝士焗至金黃色,香味撲鼻。意大利飯偏軟身,仲吸到好香松露味,creamy奶香的醬汁令所有味道都融合得好好,好適合香港人口味。
當中更有蟹膏,令味道更豐富,好香濃甘香。
心太軟配藍眼淚雪糕
心太軟配藍眼淚雪糕 $78
主角出場,餐廳特別服務,可以在甜品裝飾寫上祝福字句,朋友好貼心安排,令我驚喜又高興。
最特別的環節來了,也是我最驚喜之處,還有呢款特別煙火,大約數十秒就完,把握機會影相同許願。
看來煙火盡顯氣派,的確好靚好好睇,仲吸引全場目眼,下次也要帶朋友來幫她慶祝。
心太軟有流心效果,朱古力漿慢慢流出,味道香甜濃郁,配濕潤鬆軟蛋糕已經好美味。
配埋沖繩海鹽藍眼淚雪糕,咸甜之間,加上冷熱交替,完美甜品爲今晚慶祝生日飯聚畫上句號。
一定大讚廚師細心,連士多啤梨都切成心形,超可愛好看,女仔無法抗拒的甜品
2018-04-30
Co-Ds  小食拼盤(小)
招牌黑松露菌蟹蓋焗意大利飯
心太軟配藍眼淚雪糕