哇喂!今次搵到一間珍寶橫生嘅餐廳,好食到爆煲!自己慶祝一番,點了幾道料理!首先嗌個【鮑魚汁花膠炆豆腐】,豆腐軟滑得嚟又可以掛住厚味嘅鮑魚汁,咬落花膠:爽口又飽滿膶質!再配碟白飯,幾可以一個人包辦成碟!👅跟住,個【黑椒蔥爆安格斯牛柳粒】,梗係又軟又多汁,仲要夠晒黑椒味,啖啖肉塊賞你口福,真係幾惹味!【瑤柱海味雜菜煲】煲出嚟嘅湯好正,飲得見底!又有粉絲咁啖啖吸晒個湯鮮味!跟手又一陣溫暖,冬天真係要食佢呀!🔥接住【舞茸合桃燉土雞湯】,補水又補氣,雞湯煲得濃郁見底,好過飲任何能量飲品!食完嚟個小休息,觀察吓環境,呢度真係夠氣派,覺得自己瞬間變得好有品味!食罷熱菜,嚟啲開胃嘅涼碟:仲有【陳醋珊瑚紅海蜇頭】跟【水晶鎮江餚肉】,海蜇頭咬落爽口得罪,一片片啱啱好嘅酸香,真係幾開胃!至於鎮江餚肉,個模樣就好似小珍珠,口感順滑,醋汁調和得宜,撩撥每一個味蕾!今次食完,真係大滿足!下次仲有咩節日,梗係要再嚟!🎉

今次食完,真係大滿足!下次仲有咩節日,梗係要再嚟!🎉