2018-07-28 473 瀏覽
呢排開始係灣仔返工,都會留意下附近有咩地方有好味既餐廳。今日放工之後要去睇黃子華棟篤笑,次次開場之前紅館既食肆都好多人,所以今次決定係灣仔食完先過去  咁岩公司附近有呢間餃子店,鐘意食餃子既肥鴿當然會黎試下 坐底之後發現其實佢地既餃子有好多唔同既款式選擇,除左有一般既豬肉餃,都有牛肉、海鮮等唔同種類,仲有唔同既京川小食,多D朋友黎既話可以試多幾款。最後肥鴿就叫左西洋菜豬肉餃同雞絲粉皮,等左10分鐘度就有得食。早到既係雞絲粉皮,落左既中式麻醬同豉油 (鐘意辣既朋友可以叫佢落辣),加埋滑溜既青瓜同粉皮,食落感覺清爽。唯一唔好既係成碟粉皮係熱辣辣...對平時習慣食開凍雞絲粉皮既肥鴿黎講有D扣分食完雞絲粉皮啦,唔知西洋菜豬肉餃又係點呢? 餃子一共有10隻,剛剛煮起熱辣辣,夾起既時候覺得表皮唔會太痴,但食落就覺得餃子皮好薄,又唔會太易爆 所以食得出餡料既鮮味。餡料調味適中,豬肉又唔會有太多肥膏,非常美味 北方餃子源的餃子做得非常出色,而且有好多款式可以一試再試,但小食就有D貴同略為遜色。建議多D朋友一齊食既話就可以試多D唔同款色既餃子
 咁岩公司附近有呢間餃子店,鐘意食餃子既肥鴿當然會黎試下

雞絲粉皮

食完雞絲粉皮啦,唔知西洋菜豬肉餃又係點呢?
西洋菜豬肉餃

2018-07-25