2023-12-26 1029 瀏覽
親子韓式燒烤觀塘依間韓式親子燒烤,真係每次黎都有驚喜,今次再黎個波波仔竟然開放番,仲要今次撞正聖誕,成間店都佈滿濃厚聖誕氣氛。唔經唔覺已經第3年黎依度,每次阿仔都好開心,每年都會對依個熟悉又陌生既環境好雀躍。由細細個陪食到依家自己食飯同去玩,好感動。講番今次食左乜野先。韓牛前胸肉:肥瘦恰度好處,好新鮮,牛味好重,最重要係自己落手落腳煎,幾多成熟都可以。梨汁雞腿肉:用新鮮梨汁去醃製,所以食落去少少甜,韓式甜味嗰種,醃得好入味,阿仔都話正。香烤豬五花:真正靚既五花,就係肥瘦肥瘦咁,層次分明,食落口唔會太油,夾埋佢地配既生菜,唔會太膩。人蔘雞湯:味道直情好似我喺韓國飲嘅一樣,好香人蔘味,雞都好嫩,飲完全身暖晒。三味牛小排:牛小排醃得好入味,雖然冇牛前胸肉咁嫩,但都係好重牛味,都幾大塊。聖誕禮物小跑車:阿仔見到架跑車便當即時雙眼發光,好適合小朋友,有炸雞翼,又有魚板,仲有粟米飯,一陣就食晒。朱古力忌廉沙冰:好濃朱古力味,啖啖朱古力碎。士多啤梨沙冰:新鮮士多啤梨打出嚟嘅沙冰,啖啖都係士多啤梨。終結:依度已經成為咗我哋同小朋友嘅回憶,成為咗我哋親子飯堂,每次黎到充滿驚喜。⭐️⭐️另外12月23-26號
親子韓式燒烤

朱古力忌廉沙冰:好濃朱古力味,啖啖朱古力碎。

士多啤梨沙冰:新鮮士多啤梨打出嚟嘅沙冰,啖啖都係士多啤梨。

⭐️⭐️另外12月23-26號聖誕節期間16:00-21:00會有聖誕人出巡/表演魔術/大派禮物
期間仲有薑餅人DIY
2023-12-22