2020-04-23 83 瀏覽
疫情下人人安守家中,令好多食肆都無做晩市,依家提早七點就關門。我倆剛好六時入座,趕上尾班車!同我想像中淨係一碗湯烏冬有驚喜,一人鍋加上大大個原隻蕃茄做湯底,真材實料用鮮茄。主角安格斯牛肉又夠新鮮,每一卷都卷到好厚,打開都包住三四片牛肉,肉質嫩滑又有新鮮既牛肉味,肥瘦適中。另外烏冬係我最愛既口感,煙煙韌韌夠晒爽口彈牙。唯一美中不足係個火唔係幾夠力,愈燒愈弱。。。另外,係燒豬肋骨,即叫即燒夠新鮮,能夠鎖住肉汁夠juicy,而且豬肋骨好入味,份量多又抵食。薯條熱辣辣,味道適中唔太咸,趣卜卜好食過某快餐店🍟最尾仲有甜品,又有雪糕又有班尼蛋糕,真係滿足晒我兩個願望。有d粟米片趣趣做點綴之餘又增加口感,底下仲有一層雜果粒,一個甜品包含幾個層次夠晒滿足。趕上尾班車後,食完都關門了。希望疫情快d完結,回復正常生活,下次能夠慢慢細味每一樣美食。

原個蕃茄安格斯肥牛烏冬

燒焗美式豬肋骨配薯條