2020-03-24 416 瀏覽
今日有朋自遠方來到銅鑼灣陪我食lunch,所以就算疫情幾嚴峻,都出去快食個lunch!大概1:30上到去依間seoulmate,因為第二波疫情嘅關係,大概得四張枱坐人,而且隔得好開坐🙂我記得之前lunch time依間係坐滿人,所以一直冇試過,今時今日、此情此景,難免難過,只能共渡時間...韓式窩蛋肉鬆拌飯,其實我諗咗好耐,又想食韓式牛肉炒唔知咩粉🍝又想食肉眼扒🥩,但係點解最後會揀咗韓式窩蛋肉鬆拌飯呢,就係因為睇到隔離枱食得好滋味🤣果然冇令我失望,倒埋啲汁落去撈撈撈,非常之好味😋鐵板炸雞配咖喱汁,炸雞大大件,咖喱汁撈落去公仔麵,神仙都腳軟啦🤤50幾蚊至到80幾蚊嘅午餐,有湯有嘢飲,門口仲有玩具玩,一定要再食多幾次🥳
韓式窩蛋肉鬆拌飯

果然冇令我失望,倒埋啲汁落去撈撈撈,非常之好味😋

鐵板炸雞公仔麵

2020-03-24