2020-04-30 227 瀏覽
呢段時間真係好少出門,今日同朋友出北角剪頭髮都無突登話想去搵野食,咁岩俾我係轉角位見到間拉麵店,淨係個門口都已經令我地引唔住衝入去,太耐無食拉麵了一入黎就見到兩部自助機,店員都好有心機教我地用。我就點佐一個招牌別天神拉麵餐,都幾抵,連沙律 或者餃子 加埋野飲都係105 ,朋友就點佐個蝦味噌豚骨湯麵餐,我叫餃子,佢叫沙律,咁就可以SHARE食。先黎係個沙律,賣相真係同相一樣咁靚,仲要俾想像中大份,夠曬兩個人SHARE呢個叫小龍蝦蟹子沙律,紫菜脆卜卜就基本野啦,但估唔到個沙律真係起多小龍蝦,大大舊,用紫菜包住食真係超級正跟住就到我個別天神拉麵啦細麵,非常足料,佢唔係個種非常杰身同埋好重油脂既湯底,幾岩香港人口味,而且食得出真係好渨厚豬骨湯味,唔錯。值得一提係呢間店雖然係小店,但佢既配料俾好多大型名店都多,任你自己去調配適合自己既口味,當然少不了我最愛既辣芽菜啦朋友既蝦味噌豚骨湯面都相當出色。用佐超級多櫻花蝦,好鮮好足料。呢個份料呢個料但賣緊都係115 已經有曬成個SET 真係超級抵,其實剩係呢個面都已經值回票價。餃子都做得好好,夠熱,皮底都仲好脆。估唔到咁耐無出黎,一出黎又俾我試到間好野。

一入黎就見到兩部自助機,店員都好有心機教我地用。

小龍蝦蟹子沙律

跟住就到我個別天神拉麵啦
別天神套餐

蝦味噌豚骨湯麵

餃子都做得好好,夠熱,皮底都仲好脆。
估唔到咁耐無出黎,一出黎又俾我試到間好野。
同埋佢地用曬膠板去隔開曬D位,大家可以方心開餐啦
餃子
2020-04-25