2019-08-26 65 瀏覽
魚湯,平日食的魚湯米線不少,但好味的魚湯其實好少有。今次令我驚喜的,是再次食番小時候家人煮的魚湯味,個種鮮味。只有新鮮魚,用時間,用心慢慢煮才有的味道,調味料做不出的味道。所以食完,我都把湯全部飲光光。今次去到有一期間限定,鯛魚濃湯鮮蟹烏冬。當鯛魚湯遇上蟹,鮮味真係double..可選烏冬或者湯飯,今次選了烏冬。本身睇餐牌時,老板就推介今日蟹好鮮,於是決定一試。當上餐時,蟹真是好大隻,而且好新鮮,肉質爽口,是新鮮蟹,帶有濃濃海鮮甜味。138,可以食到新鮮蟹,覺得好抵,而且配上魚湯一起食,比平日炒蟹更特別更好食。烏冬用小爐一齊上,保持烏冬溫度,保暖魚湯,令味道保持。真係好正。若然冬天飲完暖暖濃湯,一定暖笠笠。夏天飲亦一樣正。另外叫了一份雜菇炒肥牛鯛魚湯烏冬。我們加配了蟹棒,18蚊有4條。牛肉份量也好夠,炒得好香,而且有少少沙律菜。烏冬硬度亦適中,配熱熱魚湯真係好正。加左48蚊叫一份唐揚炸雞,都有好多件,作為小食就正好,而且係新鮮炸起。叫主食可以半價加配飲品,叫了杯蘋果樂園及魔幻王國,魔幻王國是薑味加藍碟花的飲品,幾得意。
魚湯,平日食的魚湯米線不少,
但好味的魚湯其實好少有。

今次去到有一期間限定,鯛魚濃湯鮮蟹烏冬。
當鯛魚湯遇上蟹,鮮味真係double..
可選烏冬或者湯飯,今次選了烏冬。
本身睇餐牌時,老板就推介今日蟹好鮮,於是決定一試。

鯛魚濃湯鮮蟹烏冬

雜菇炒肥牛鯛魚湯烏冬