2019-08-11 4197 瀏覽
法式芭菲三重奏 呢款芭菲義有小小特別,因為係用傳統法式手藝去烹飪,一共有三個layer,分別係草莓、波羅同埋荔枝口味。三個口味好match又好fresh,小編覺得係夏日必食之選。
瑰荔卷蛋
蛋卷充滿玫瑰香味,各位女士一定鍾意到不得了啦唔洗問。而個個個個質感係超級軟綿綿好味!-芭樂沙律杯鍾意食甜品又想減肥既朋友,一定記得喪啪呢個。超級健康combination,洋薏米、青蘋果粒、番石榴同埋火箭菜,加埋特調dressing,超級清爽咯咩事!
番石榴雪蛤椰汁西米露
面果層舖滿左雪蛤好華麗,底下面既椰汁西米露,可能用左番石榴所以食落去,更加清甜無左果種好膩口感。-涼拌荔枝火鴨絲 火鴨絲、甘筍絲、青瓜絲同埋荔枝肉為主材料,仲加埋和風芥末醬油汁,令到味道層次昇華幾十倍。-荔枝咕嚕肉
脆炸後既肉塊同荔枝肉一齊炒,令到酸甜汁入晒肉入面。內脆內軟既口感,好熟悉口感之餘但又小小特別。-番石榴燴嫩雞腿
小編食完呢個下午茶自助餐,係發覺番石榴同好多肉類都係老友。聽聞用特製番石榴蓉燒汁,用高溫慢慢將汁逼入去雞肉,食落去酸酸甜甜。
照燒荔枝蜜雞肉串
蜜糖燒雞翼好多人都一定食過,呢個味道有小小似,只不過
法式芭菲三重奏

瑰荔卷蛋

芭樂沙律杯

番石榴雪蛤椰汁西米露

涼拌荔枝火鴨絲

荔枝咕嚕肉

番石榴燴嫩雞腿

照燒荔枝蜜雞肉串
蜜糖燒雞翼好多人都一定食過,呢個味道有小小似,只不過荔枝蜜比一般蜜糖更多一種水果風味。