2016-03-05 1477 瀏覽
男朋友生日嘅一餐,因為知佢鍾意食羊 (平時食小肥羊佢食咗成隻羊咁濟...) ,今次同佢食好啲,食羊架~因為佢係銅鑼灣區返工,一早知道呢間餐廳,見到呢度評語好似唔錯,所以就打去book 台啦,好似仲有台~我哋8 點幾上到去,無乜人,店主話平日無乜人,因為主要做包場同週末,仲叫我哋介紹畀朋友開PARTY tim~ 睇吓好唔好味啦~好味就幫吓手~ hahahaaa見佢個餐牌都用凡高嚟做焦點,店主應該好藝術我哋2個人各自叫咗個餐,我食牛佢食羊,可以交換食一吓~~~個前菜三文魚蝦卷好好味,但唔多,啲海鮮好新鮮!酸酸哋好開胃~上網睇個個都話要試呢個湯,原來真係好好味,因為好有咬口,好濃味,男朋友都話好正,佢話先頭以為係鑵頭湯,但一飲先知佢哋係手搞嘅湯,好有心機嘅前菜呀!哋加錢叫咗個鵝肝!超級Creamy同好食,佢哋整得啱啱好,唔會太過過火,鍾意食嘅人必食!我叫咗個5成熟嘅肉眼扒,一嚟到見到個size 真係好開心,好大塊,可以同男朋友分享,但有啲過熟,我諗有6-7成喇,但都仲好正,唔會係好冧 (用鬆肉粉果啲),好有牛味,佢個汁都好正,應該係自家整出嚟!男朋友個羊架終於到,7成熟今成就真係啱啱好,入口

睇吓好唔好味啦~好味就幫吓手~ hahahaaa
見佢個餐牌都用凡高嚟做焦點,店主應該好藝術

我哋2個人各自叫咗個餐,我食牛佢食羊,可以交換食一吓~~~
餐包
前菜三文魚卷
98%野菌菇湯
香煎法國鵝肝
Prime 肉眼扒
極品羊架
男朋友個羊架終於到,7成熟今成就真係啱啱好,入口即溶,羊味出晒嚟咁喎。
佢好快就食晒,相信真係好好味,我無得食..........................

因為約咗朋友食甜品,所以冇食佢哋嘅甜品~ 原來佢哋可以送火焰雪山架!!
下次到我生日一定要食到!

題外話/補充資料: 鍾意食羊嘅人必食,份量看似唔多,但其實好飽~
2016-02-29
生日