2018-05-28 453 瀏覽
有朋友話想試吓,於是就大隊嚟到了,但係第一件事係要排隊,條龍由室內排出門口再打兩個蛇餅,結果排咗一個鐘先落到 order落完之後就要等多大約15分鐘先有嘢食,餓咗好耐嘅我哋快快手影完相就即刻食嘢了Smoke Shack (Single) ($62)成個包嘅特別之處係加咗塊煙肉,但係咬落唔會覺得好乾,相反因為有個 ShackSauce,加上溶溶哋嘅芝士同埋多汁嘅牛肉,成個包感覺好軟熟,相比類似價位嘅漢堡包店,呢個係抵食嘅Cheese Fries ($36)呢兜薯條係五個人一齊分嘅,呢度嘅薯條比較厚身同埋稍為長小小,因為啲芝士溶晒落薯條上面,所以食落唔會太硬,冇咗嗰種好熱氣嘅感覺,不過份量比較多,一個人不如食個 double burgerMilk Tea Shake ($42)香港獨有口味,menu 寫係 vanilla frozen custard 加黑茶,不過個人飲落覺得雲呢拿味好重,反而唔係好覺有茶味HK Style (Double) ($62)呢隻 concrete 因為主要有 vanilla custard,所以食落其實同 Milk Tea Shake 口感幾似,只係多咗西多士(

Smoke Shack (Single) ($62)
Smoke Shack (Single)

Cheese Fries ($36)
Cheese Fries

Milk Tea Shake ($42)
Milk Tea Shake

HK Style (Double) ($62)
HK Style (Double)
呢隻 concrete 因為主要有 vanilla custard,所以食落其實同 Milk Tea Shake 口感幾似,只係多咗西多士(其實西多入面係應該有花生醬)同香蕉
其實個口味係幾特別,不過因為一人已經一杯 Milk Tea Shake,所以呢個 concrete 真係食唔晒

呢個價位嘅漢堡包店其實都食過幾間,係呢間我會有 encore 的衝動
2018-05-08
$133.2 (晚餐)
Smoke Shack (Single)
  • Cheese Fries