餐廳: 隨心
資訊:

2016-11-11 2556 瀏覽
人生順逆無常,有無諗過如果事事順心,人生仲會唔會一樣精彩?定係事事順心反而會覺得乏味呢?有時選擇隨性,放鬆一啲,未嘗唔係一件好事。隨心而行、隨心咁生活,或者去鰂魚涌食馬來西亞菜,都係一樣簡單隨意又舒適。小店裝潢雖然簡單,但係並唔代表馬虎。牆上貼滿一幅幅特色畫作,環境舒適整潔。海難雞飯既雞肉非常嫩滑,外皮有彈性,感覺上一啲都唔油膩,亦唔會好肥。值得一讚係海南雞已經去骨,可以一啖食晒,感覺更加爽,仲有三種口味嘅醬汁可以搭配添!油飯散發淡淡香味,同爽滑嘅雞肉非常夾。再飲埋杞子雞湯,成個餐雞味濃郁,愛食雞嘅朋友要試試啦。串燒包括有豬肉同雞肉各3串,燒完好香好惹味。再點埋特製沙嗲醬,初入口味道香辣後帶少少甜味。加上醬入面帶有少許花生粒粒,更加有多重口感。豬肉串食落肉汁豐富,好香口;雞肉串嫩滑,質感比較軟。鍾意重口味可以試下,味道濃烈得嚟有少少辣,好惹味又有鑊氣!濃濃嘅醬汁煮到上面各樣食材都好入味,特別係大蝦,將原本嘅爽甜蝦肉加添一分惹味,層次更豐富。 肉骨茶以豬骨、豬肉同埋中藥材熬製,藥材份量非常多,好足料!無論聞落定食落藥材味道都相當濃郁,湯內嘅豬肉煲到又腍又入味!據聞肉骨茶仲有行氣活血嘅功效
海南雞飯
沙嗲串燒
新加坡炒貴刁
馬來西亞肉骨茶
 肉骨茶以豬骨、豬肉同埋中藥材熬製,藥材份量非常多,好足料!無論聞落定食落藥材味道都相當濃郁,湯內嘅豬肉煲到又腍又入味!據聞肉骨茶仲有行氣活血嘅功效,鍾意食肉骨茶嘅朋友一定要試!
海鮮喇沙
食喇沙個湯底真係好重要!呢個湯底有少少辣,椰香十足又有好香花生味,味道香濃。麵條彈性十足,唔會一夾就斷。加埋豐富海鮮,有蝦、蟹棒、帶子、魚片、豆卜同埋糖心蛋,將每樣食材浸入香濃湯底,加倍鮮味!
2016-11-01
海南雞飯