2020-07-26 125 瀏覽
無論有無睇開足球,對Arsenal球隊應該都唔會陌生。原來係旺角朗豪坊商場隔離開咗間以Arsenal球隊為主題的餐廳。係房內都以阿仙奴紅為主題,入面仲有個好得意的卡位。店內有男有女,唔會好似一般的樓上Cafe以女仔為主。店內仲掛了不少經典的波衫,當中有幾件仲簽了名,球迷絶不能錯過!餐廳的Set Dinner一共有18款可以揀,由卡邦尼意大利麵配温泉蛋至波士頓龍蝦,基本上滿足曬大家的胃口。每個晚餐除了有餐湯外,仲會有沙律菜及蒜蓉包。個沙律配自己跟據口味先加入的黑醋汁,味道剛剛好。蒜蓉迷的我,一見到塊蒜蓉多士上的蒜蓉就已經開心到不得了!牛油搽得均匀,加埋大量的蒜,放係鬆脆的多士上。我自己忍唔住連食兩片!咸蛋黃的菜色得以深得大家的寵愛,就係脆卜卜的口感,加上咸香的味道,真係令人難以抵擋!鹹蛋黃雞翼炸到剛剛好,外皮香脆,入面的雞肉煮得恰到好處,咬落去Juicy的口感,朋友仔都大讚好食。巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵的火腿唔算太多,不過黑松露忌廉汁夠香夠Creamy,而且好掛汁,食落都好夠味!食牛排我就比較鍾意食肉眼排,原因佢肉脂較比均。香燒Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝都好夠人

沙律蒜蓉包

蒜蓉包

鹹蛋黃雞翼

巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵

食牛排我就比較鍾意食肉眼排,原因佢肉脂較比均。香燒Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝都好夠人叫,大大塊的美國靚牛排唔會有太多肥膏,而且夠曬厚身。加埋鵝肝的油香,難怪咁多人Order。

香燒Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝

飲品的選攞擇都唔少,除了咖嘛奶茶檸水,仲有柚子蜜添。此外,大家仲可以補差價叫其他野飲。
餐飲

女人總係有2個胃,每份晚餐仲可以用6折優惠價加多一份朱古力心太軟!儘管有幾飽,見到呢個流心的朱古力蛋糕,即時又覺得餓了 (笑)!蛋糕即叫即整,蛋糕外口感鬆脆,內裏流出的朱古力漿唔會太甜,而且夠晒Rich!如果你同樣有兩個胃,記住唔好錯過!
朱古力心太軟  (跟餐6折)

整體黎講,餐廳無論環境及食物都用心製作,係朋友小聚的好地方。加上餐廳有酒精飲品及送酒小吃提供,相信球季應該會更受球迷歡迎!

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
沙律蒜蓉包
蒜蓉包
鹹蛋黃雞翼
餐飲
朱古力心太軟  (跟餐6折)