餐廳: 一念素食
資訊:

餐廳: 一念素食
資訊:

2022-09-20 3291 瀏覽
好耐無食素喇 聽朋友講,HKU 呢間餐廳聘請一啲輕度弱智既朋友做員工,所以本來唔太喜歡食素既我,都特別去支持下。佢地好有禮貌好勤快,老闆對員工特別有耐心,欣賞老闆同員工既熱誠。厨師每樣配料都堅持唔加味精,連欖菜都親自去炒,非常難得,大家真是要多多支持。食物方面,前菜係非常清新開胃既紅菜頭火龍果配意大利黑醋,酸酸maymay好鬼開胃。三絲五彩卷,佢用付皮包住中間有木耳炸菜菜紅羅白絲,你會食到豆既香味慢慢出黎,感覺清新健康。去到酥香7味脆片,入面係付皮黎,我本來就好鐘意食支竹,食完幾道清淡餸菜,呢味餸非常脆口,而且椒鹽夠哂野味,可以直接刺激下我味蕾。另一道我推介的係香芒鮮猴頭菇,猴頭菇有咬口,芒果夠甜,加青椒濃味得黎又有一種清新生果既感覺,好正。我地加咗個蜜汁素义燒配脆米,呢個配搭我最鐘意,义燒充滿麥牙糖既香甜,配脆米令你口感可以提升到另一個層次,我忍唔住食完再食。甜品大家一定要試芝麻糕,聽講係師傅親自炒芝麻磨芝麻制成,有非常香濃芝麻香味,重點係無一種好甜既感覺,推薦推薦。嗰度有一個XO醬,你可以自助出去拎,本人係重口味寶寶,所以第2度清淡既餸開始,試完味就讓哂啲XO醬入去。呢個醬係師傅特
好耐無食素喇

嗰度有一個XO醬,你可以自助出去拎,本人係重口味寶寶,所以第2度清淡既餸開始,試完味就讓哂啲XO醬入去。呢個醬係師傅特別為全素客戶精心挑選材質親自去做的,食得辣既朋友一定要試下。

呢個4位起既套餐,一共有十道菜,另外仲包埋飲品免加一,每位都係$198,佢幾個月會轉一次餐牌,大家去前記得預先2日訂位。

自家制XO醬

紅菜頭火龍果配意大利黑醋