2019-01-17 590 瀏覽
同老公出旺角拎信用卡禮品,喺呢頭搵食,有緣上到兆萬10樓呢間日式放題餐廳,喺接待處負責安排座位嘅店員很友善,臨走時還會打聽食客對食物的滿意度,欣賞這位哥哥敬業樂業的精神。店內環境以木製為主,感覺很舒服。當然先來一round刺身,魚類、貝類都好正,最喜歡帶子,鮮甜肥美,我們一向不吃生蝦,但見其他的客人都叫了好多蝦,魚生很新鮮沒有雪味。落咗單好快就已經有食物送來,清酒煮蜆好香酒味,不錯呢。這裏還有一些餐前小吃,尖椒皮蛋,辣青瓜,辣雲耳等等,非常可口。叫咗份飛天通菜,炒得卜卜脆,好爽口,也有泰式冬陰功湯,大大隻蝦,夠酸夠辣,掛住飲唔記得影相,好味,仲叫咗碟炒蜆,好惹味。鹽燒大蝦真係好大隻,新鮮。一口牛夠淋,牛仔骨夠香,羊架燒得啱啱熟,唔韌,非常好吃。香煎鯖魚同蟹粥,老公都喜歡。另外點了一個壽喜燒,有牛肉、鮮冬菇、金菇同菜,好喜歡甜甜地嘅汁食肥牛。越式蒜蓉牛油雞翼,新鮮炸起熱辣辣,勁香口,回味無窮。炸物叫了一些天婦羅,也有泰式蝦餅、炸蠔、芋頭丸子、芝士年糕等,這裏有我最喜歡的榴槤炸球,同出面食到嘅唔同,係貓山王嗰種,咬落去即刻有榴槤蓉流出嚟,超鍾意。最後嘅甜品揀咗3.6牛乳布甸及木糠布甸,老公
店內環境以木製為主,感覺很舒服。
刺身

清酒煮蜆

飛天通菜

鹽燒大蝦真係好大隻,新鮮。
鹽燒大蝦

一口牛夠淋,牛仔骨夠香,羊架燒得啱啱熟,唔韌,非常好吃。
一口牛

花蟹粥

越式蒜蓉牛油雞翼,新鮮炸起熱辣辣,勁香口,回味無窮。
蒜蓉牛油雞翼

貓山王榴槤炸球

最後嘅甜品揀咗3.6牛乳布甸及木糠布甸,老公仲可以食得落雪糕及雪糕糯米糍。

食物都是即叫即製,新鮮熱辣上枱,全場冇漏單,店員極速收碟,也會自動收取枱面寫好的單落單,要讚。
2019-01-17
刺身